anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce poate fi? Am niste punctisoare mici albe-galbuie multe multe maruntele care ma irita prin mincarime uneori adesea prin arsuri -dureri la labile interioare, eu nu stiu de la ce poate fi, dar o prietena mi-a spus ca poate fi din cauza ca am facut o data o baie acolo rece...caci cind a ejaculat in mine, eu m-am spalat repede cu apa rece, cica ea tot o avut la fel, si pentru ca sa-i treaca ea se spala cu soda de mincare, am citit pe internet ca-i despre negi, nu stiu, imi fac griji, in orice caz eu am crema pentru calmarea iritatiilor in asa cazuri, aceasta crema se numeste VAGISIL este din Italia, va rog, ajutor,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Anby a răspuns:

Nu e o boala foarte grea decat daca ai deficiente in imunitate, e in schimb foarte periculoasa pentru copil. E cunoscut faptul ca se treateaza babeste (cu tot felul de leacuri de domicilui : pasta de dinti, otetul, varza, lingura de lemn incinsa in foc etc) deseori ineficient.
Cea mai eficienta metoda de care stiu este unguentul cu Acyclovir. Ideea este sa menti o igena cat mai crescuta, spalate pe maini dupa ce atingi imflamatiile.Mentine basiciile uscate, un mediu umed nu le va favoriza disparitia dar continua sa faci bai cu apa calda.Cel mai bine e sa folosest unguente antiseptice si antivirala Aciclovir sau Zovirax.
Sursa : http://www.eva.ro/......-9648.html
Desi s-ar putea sa nu fie, dar in caz ca este...

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Acele bubiţe de care spui NU au nici o legătură cu pilula de a 2-a zi ( administrată anterior ) şi nici cu faptul că te-ai spălat cu apă rece!

Ele pot fi o simplă iritaţie, sau un herpes labial/genital, ori o altă afecţiune.

Până NU şti EXACT despre ce este vorba, DEGEABA te "tratezi" acasă cu una sau alta!

"Vagisil crema :
Calmeaza iritatia si pruritul zonei intime datorate perspiratiei, deodorantelor sau detergentilor." ( vezi Prospectul la linkul SURSĂ http://www.farmaciastejara.ro/vagisil-crema-p-4442.html ).

TREBUIE să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate şi, eventual, pentru analiza secreţiei vaginale.

E posibil ca acele bubiţe să fie însoţite de o infecţie vaginală, care se poate depista analizând secreţia vaginală.

MERGI la ginecolog!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

| ruxanda13 a răspuns (pentru bursuc001):

Nu, nu vreau eu sa plec...

| Anby a răspuns:

In cel mai rau caz poate fi herpes, mai bine faci o vizita la gineocolog. Poate sa dispara dupa una doua saptamini fara sa lase urme. http://www.eva.ro/......-9648.html uite un site cu informatii despre boala.
Bafta si sper sa nu fie!

| ruxanda13 a răspuns (pentru Anby):

Nu cred sa fie herpes...eu as vrea sa exclud vizitarea medicului, poate cumva de facut niste tratamente acasa...

| ruxanda13 a răspuns (pentru Anby):

Eu ma dau c-o crema si ma spal cu soda de mincare, ca prietena mea la fel a zis ca si ea a avut asa ceva, si ia trecut apoi...

| Anby a răspuns (pentru ruxanda13):

Nu e o boala foarte grea decat daca ai deficiente in imunitate, e in schimb foarte periculoasa pentru copil. E cunoscut faptul ca se treateaza babeste (cu tot felul de leacuri de domicilui : pasta de dinti, otetul, varza, lingura de lemn incinsa in foc etc) deseori ineficient.
Cea mai eficienta metoda de care stiu este unguentul cu Acyclovir. Ideea este sa menti o igena cat mai crescuta, spalate pe maini dupa ce atingi imflamatiile.Mentine basiciile uscate, un mediu umed nu le va favoriza disparitia dar continua sa faci bai cu apa calda.Cel mai bine e sa folosest unguente antiseptice si antivirala Aciclovir sau Zovirax.
Sursa : http://www.eva.ro/......-9648.html
Desi s-ar putea sa nu fie, dar in caz ca este...