| LittleB124 a întrebat:

Ce pot face ca sa ma ingras? Am 41 de kilograme [am 13 ani big grin laughing ] si nu ma simt deloc bine... vreau sa fiu mai grasa straight face Imi puteti spune niste sfaturi? [Scuzati categoria whistling ] FUNDA.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Gen_Larisa_1999 a răspuns:

Buna happy! iti recomand sa ai trei mese principale si doua gustari. La mesele principale sa nu-ti lipseasca alimente bogate in carbohidrati: paine integrala, cereale (pentru dimineata), orez brun, paste, cartofi (pentru pranz si seara). De asemenea, nu trebuie sa consi alimente low-fat, dar cele pe care le consumii sa respecte o proportie mai mare de grasimi nesaturate (din peste, ulei, seminte, nuci, migdale crude, avocado) decat saturate (carne, telemea, cascaval, oua, unt).

La gustari, iti recomand deserturi cu fructe (banane, struguri) sau tarte de fructe, biscuti integrali si una din gustari sa fie cu nuci, caju, migdale crude si fructe uscate. Intre mese, puteti consuma apa, ceai, cafea, fresh-uri; e bine sa eviti sucurile din cauza aportului ridicat de zahar.

Desigur, alimentatia bogata in grasimi trans (grasimi nesanatoase), chiar daca are mai multe calorii, nu se recomanda (gen fast-food, patiserie, prajeli).

sper ca te-am ajutat happy!

4 răspunsuri:
| xV3N0Mx a răspuns:

Fast food...mancaruri cu grasime

| KoNeTi a răspuns:

Cate kg vrei sa ai la 13 ani? E foarte bine asa... si daca vrei sa te ingrasi mananca fast-food regulat sau cauti cum sa te ingrasi sanatos. Sa ai maxim 55 kg ori sa nu te miri daca-ti zice cineva tanc.

| CristinaCriss54321 a răspuns:

Buna si eu sunt intr-o situatie ca tine pai eu am rezolvat problema aceasta.Incearca sa mananci foarte multa paine si sa mananci dulciuri fast food etc. daca nu merge inseamna ca ai in familie pe careva care ii slab cum am eu. Sper ca te-am ajutat pa-pa:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Ai vreme sa te mai ingrasi.
Si eu aveam 45 de kilograme la 13 ani si n-am crapat!
Mananca cat mai consistent si miscare multa.
Te pup!