| anonima4all a întrebat:

Ce pot face ca sa tin minte tot ce citesc din orice carte(km ar fi pentru scoala de soferi)? fara produse de la farmacie...va rog am nevoie de sfaturi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cea mai buna solutie este sa citesti de mai multe ori fragmente mici (de o jumatate de pagina sau mai mici), in liniste si fara stres. Ca sa-ti imbunatatesti memoria, trebuie sa o mentii in priza mereu. Incearca sa inveti poezii, o limba straina, sa dezlegi rebus (nu integrame), sa rezolvi probleme de perspicacitate si logica. Renunta la televizor, fiindca prosteste.

9 răspunsuri:
kratos
| kratos a răspuns:

Sa fi odihnita si sa fi atenta la ce citesti. Daca ai memoria buna te va ajuta si ea f mult. Succes.

| AllenTJ a răspuns:

Da trebuie sa fi foare atenta happy, daca esti atent iti intra in reflex tot ce scrie in cartea aia happy ^_^

| :x:Xj.b:X:x. a răspuns:

Sa fi atenta,, si sa te afli intr-un loc linistit, retras unde sa poti sa stai cu gandul doar la ceea ce citesti.

| rrrrrrrrrrrrrrrrrr a răspuns:

Ascolecitina este un produs foarte bun dar e ...farmaceutic.eu cred ca atentia si detasarea fata de problemele din jur te-ar ajuta foarte mult.Succes!

| cristinela a răspuns:

Eu si in scoala si dupa aceea, inclusiv cand am invatat pentru ex.de conducator auto, nu puteam retine nimic daca nu intelegeam despre ce e vorba.Asa ca incercam sa pricep totdeauna ce citesc si doar asa imi si ramanea in minte.Bafta

| Orannginna a răspuns:

Incearca sa-ti amenajezi mediul in care inveti, camera respectiva in culori linistitoare si bineinteles multa odihna ca sa te poti concentra. Bafta!

| 8ball a răspuns:

Pai...cum fac eu cand am ceva important de invatat...ma baricadez in casa...nimeni sa nu ma deranjeze... fara muzica... fara nici un zgomot...si sunt atent la ceea ce citesc...asta e cheia succesului laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am decat un simplu raspuns sa stai singura intr-o camera sau se poate sa fei si cineva dar sa faca liniste, fara zgomote si fara sa te tot intrebe cate ceva mebrii familiei.Citeste cu voce tare si dupa ce termini o pagina doua povesteste ce ai inteles surorii(fratele tau in alt caz) tale daca e cineva in camera sau de nu zi cu voce tare ca si cum ai vorbi cu ea dar tu vei vorbi singura asta e ultima solutie si povesteste de vreo 2-3 ori de cate ori iti vine mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuza ma de greseli.nu stiu daca ai frate sau sora ep mine ma cheama Elisa.