"o măsea cariata... sa înlocuiesc cu alta măsea?"
cinstit: câți ani ai (dacă ai peste 7, ește de pământ sau altă planetă?)
Ti-o curata, iti face tratament de canal, curata toata mizeria din ea, apoi ti-o va pili pana la radacina, asta in cazul in care necesita o imbracare. Cu alte cuvinte iti va pune un pivot si apoi coroana. Va dura ceva pana o sa fie gata lucrarea, chiar si 3-4-5 sedinte, depinde daca apar complicatii pe parcurs. Totul e sa ai radacina sanatoasa sa aiba unde pune pivotul.
Daca radacina iti e buna si maseaua este sparta pe jumate nu 3 sferturi [ atentie, cand incepe sa ''sape'' pe acolo medicul se mai poate pierde din masea daca e f cariata ] poti pune coroana, coroana si pivot, lucrare dentara daca iti scoate maseaua [ asa numita ''punte'' dar iti pune coronite si pe cei 2 dinti de langa maseaua afectata] sau implant dar acolo e treaba de luni de zile.
Buna! Depinde cat de grava e situatia. Doar un stomatolog iti poate spune exact daca mai poate fi salvata sau nu.
Da, iti pune plomba
daca dintele e destul de "dus" dar radacina e buna, atunci se pune un pivot in radacina, dupa care se face o coroana peste el si il vei putea folosi normal
Sper ca nu te doare. Stiu ce inseamna durerea de masele. As prefera un cutit in picior zi de zi timp de o luna decat 2 minute de durere dentara
Nu mai asculta păreri pe aici că nu e nimeni stomatolog. Ţi-o poate scoate și înlocui sau reconstrui pe jumătate. Stomatologul știe ce face.
Iti poti pune pivot, este o bucățică metalică sau de sticla care o sa-ti stea fixat in măsea pentru a nu intra impurități pe canal și pentru a nu se sparge si mai mult măseaua. Procedura nu este deloc dureroasa iar daca nu vreau sa se vada metalul in măsea, deasupra iti va pune o coroniță care să aibă aspect de măsea.
Acum 2 ani cand mi-am pus eu pivot a costat undeva la 150 lei