| Killer1235 a întrebat:

Ce pot face in legatura cu anxietatea sociala? Ideea e ca am avut probleme cu bullyingul cand eram mai mic si sunt sigur ca de aici vine problema, dar nu stiu cum sa fac pentru ca nu trece de la sine, si idea e ca imi place sa ies cu prieteni, sa socializez, sa merg la petreceri, sa ma distrez etc. doar ca ma panichez cand intru in contact cu persoane noi, chiar daca incerc sa fiu empatic cu toata lumea. Iar cu perioada de carantina doar mi s-a inrautatit. Pot zic ca imi "trece" si ca ma pot baga in seama cu oricine daca consum alcool sau cand sunt intr-o stare mai euforica, dar nu este deloc ok pentru ca asa pot ajunge usor dependent. Chestia e ca nu mi o placut niciodata sa ma plang in legatura cu ceva dar totusi e o problema si necesita rezolvare. Rog seriozitate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LastBlackNight a răspuns:

Sa iesi mai mult, frate. Si eu am avut probleme cu bullyngul si au continaut pana la 15 ani,de acolo fratele tau a mancat mai multe vitamine si s-a tinut de sport,a crescut mare,si toti aia care dadeau in el isi puneau capul in pamant cand il vedeau.
Anxietate am si eu,singurul lucru bun care trebuie sa il faci este sa iesi mai mult din casa,de preferabil prin oras si sa iti gasesti prieteni. Asta e tot. Daca se uita cineva mai insistent la tine dintr-un motiv sau altul,aia e, nu baga de seama. Fi doar tu si cu tine, as someone sayd. *sau ma rog, cu ce prieten mai iesi tu*, restul lumi nu mai exista. O sa vezi ca o sa treci peste.

| Killer1235 explică (pentru LastBlackNight):

Mersi mult de tot pentru sfaturi

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Evita sa mai consumi alcool ca nu-ti ajuta sa-ti cresti increderea in tine, dimpotriva.
In ce priveste cunoscutul de oameni noi, nu-i anxietate ci lipsa ta de incredere in tine, fiindca nu ai suficiente cunsotinte si-ti este frica sa nu creezi o parere proasta altora, despre tine.
Este leac pentru asta: cititul cartilor de orice gen, pentru a-ti dezvolta cultura generala si a-ti creste increderea in tine.

| al0o0o0 a răspuns:

M-am confruntat cu aceeasi problema, dar acum s-a dus tot. Ti-as putea recomanda si o vizita la psiholog, dar nu cred ca este extrem de mare nevoie in cazul tau. Oricum, tu decizi.
Din propria experienta zic ca nu ai persoanele potrivite langa tine la momentul actual. Ai nevoie de un boost de incredere in sine si o sa fie totul mult mai bine. Iesi mai mult, cunoaste cat mai multe persoane noi si gandeste-te ca persoanele potrivite ar sta langa tine indiferent cat de nebun sau cringe esti sau orice mai gandesti tu. Trece cu timpul, doar distreaza-te cat mai mult, fa ceea ce-ti place si nu te mai gandi la problema asta. Viata e facuta sa fie traita nu sa iti faci griji incontinuu, sa ai insecuritati aiurea si sa te gandesti intruna la problemele tale. Lasa gandurile negre deoparte si arata-le tuturor cine esti.

| 2420 a răspuns:

Și eu am probleme cu anxietatea socială din cauza bullying-ului, dacă dorești să discutăm despre acest lucru mă poți contacta pe viitor