Poate fii din cauza unui inbalans chimic, daca nu ai mancat variat cu multe fructe, legume, salate si carne, in ultimile 6 luni fiindca hormonii tai, care-s responsabili cu sanatatea parului si a unghiilor nu au fost "alimentati" cum necesarul de vitamine si minerale, luate din hrana zilnica.
Eu mă gândesc dacă nu cumva ar fi de la respectivul tratament, că apare în lista de efecte secundare, însă nu știu cum să rezolv.
Imi pare rau, dar nu stiu ce tratament ai luat si nici ce efecte secundare are acel tratament.
Ai mentionat aici ca parul nu este trata chimic si nici nu folosesti parabeni sau sulfati, dar tratamentul acela cu ce este?
Plante medicinale?
Nu, este chimic. Uitat să menționez. Doar că nu pot renunța la el pentru că e greu să găsesc ceva care să funcționeze pentru ce am nevoie. (este dat de medic, nu de capul meu)
Pai tie ti-a facut foarte rau, odata ce spui ca-ti cade parul de la el.
Chiar daca medicul ti l-a dat, este posibil ca corpul tau sa-l respinga...
Problema este că el își face efectul dorit și chiar mi-a luat mult timp până am găsit un tratament care ameliorează problema. Dacă renunț la el o să mai dureze până ce găsesc altceva care merge. Plus că iau mai multe pastile și toate au cam aceleași efecte secundare deci nu știu exact nici care e problema. Posibil să fie unul la care mi-a crescut doza, da sunt sigură. Oricum, am o programare recentă la doctor și poate aflu care-i cauza
Buna.Uleiurile sau alte solutii nu vor stopa caderea ci doar o vor atenua. Poti doar sa cauti sa ai o alimentatie echilibrata, deoarece parul trebuie intretinut si din interior, nu doar din exterior, iar in rest poti sa iti faci acasa masti cu ou sau apa de orez(contin proteina, care te va ajuta mult).
Plus, este absolut normal sa iti cada 50-100 de fire de par zilnic.Esti sigur/a ca fenomenul nu ti se pare mai grav decat este de fapt?
Din pacate tin sa te informez ca etichetele de pe produse nu inseamna nimic relevant. Daca vrei sa vezi ce substante daunatoare are un produs, foloseste aplicatii pentru telefon care iti arata lista de ingrediente si le marcheaza pe cele nocive dupa ce scanezi codul de bare.Majoritatea sampoanelor de la raft sunt cat se poate de nocive, fix alea care sustin ca nu au parabeni si suflati.De curiozitate, folosesti un sampon fara sodium laureth sulfate sau sodium lauryl sulfate?
Vorbeste cu medicul tau si spune-i ca acest tratament pe care il folosesti pare ca mai mult rau iti face decat bine.Cand vine vorba de astfel de produse totul se rezuma la trial and error, e dificil pana sa gasesti ceva cu adevarat potrivit.Iar dupa un timp parul se va obisnui si din nou va da semne ca nu ii convine si trebuie sa cauti altceva.Eu asa am patit, e frustrant, dar nu avem ce face.
Alte sfaturi generale sunt sa nu-ti periezi parul cand e ud (atunci e cel mai fragil), sa nu prinzi parul in prosop dupa ce il speli, in stil turban sau sa il freci (preferabil e sa absorbi apa cu un prosop moale sau un tricou din bumbac), sa nu folosesti elastice agresive ci doar din alea satinate(scrunchies), sa il prinzi inainte de culcare, sa il protejezi de razele soarelui care il deterioreaza si il fac sa se rupa mai des.
Daca se rupe, e posibil sa fie prea uscat si fragil parul tau. Daca nu merge cu un balsam de par, incearca ulei de ricin. Am avut o colega de liceu care asa a facut cu parul ei cand se rupea.
Poti incerca sa iti schimbi coafura.
Mai poti cauta suplimente pentru par si unghii, dar sa te sfatuiesti cu cel care ti-a dat tratamentul de la care ai probleme, ca sa nu fie interactiuni.
kencarson întreabă: