| stefanst2312 a întrebat:

Ce pot să fac cu insomnia? Seara mă pun la culcare și abia peste 2-3 ore adorm. Pe timpul nopții mă trezesc și la fel când mă pun să adorm iar durează 1-2 ore sa adorm. De băut cafea în timpul zilei, nu beau. Beau doar dimineața când mă trezesc. Menționez faptul ca în ultimele zile am lucrat intens la laptop și mă gândesc ca ar putea afecta starea somnului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La ce oră mananci seara si ce anume?

| stefanst2312 explică (pentru darrio2007):

Păi seara undeva pana in 19:30, mananc. De mâncat așa nu mananc mult ci doar o portie din ce e făcut.

| darrio2007 a răspuns (pentru stefanst2312):

Seara trebuie mancaruri usoare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ia melatonină si sedatif pc ambele te vor ajuta sa dormi

suntserios
| suntserios a răspuns:

Apuca te de putin sport seara, un alergat ceva, ajuta mult,

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te uiți pe YT ce program zilnic au cei din Legiunea Străină Franceză și să aplici.

| StoicAnalysis a răspuns:

Incearca sa nu mai bei cafea deloc o perioada si seara inainte sa te culci cu 1-2 ore, foloseste lumina galbena a telefonului, sau da luminozitatea foarte scazuta. Si a laptop-ului la fel. Ar trebui sa te mai reglezi dupa vreo 4 saptamani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ultima masa ia-o pana in ora 18 si dezlipeste-te de ecrane cu o ora si jumatate inainte sa te pui in pat.

| Dragobeta a răspuns:

Aia e! Stai prea mult pe laptop si prea putin afara la aer curat.
Indiferent cat lucrezi, iesi seara afara si fa o plimbare buna care sa te oboseasca. Afara, la aer curat, nu la sala.
Vei dormi ca un prunc.

| MrAM a răspuns:

Aici e vorba de stilul de viața cat si activitatile prestate in timpil zilei si inainte de culcare.
- De recomandat sa nu mananci dupa ora 7 sau cel putin mese usoare si mai putine lichide ca sa nu te trezesti la baie dein 2 in 2 ore.
Miscare fizica, sport in timpul zilei, connsuma energia plus iti linisteste gandurile daca in timpul zilei ai multa activitate ce presupune multa atenție, stres, zgomot, practic efort intelectual. Da sa fie cel putin cu 2 ore inainte de culcare.
Evita cafeaua evident cat si ceaiul( contine cofeina) inainte de culcare.
Evita dispositivele ce emit limina albastra inainte de culcare, cel putin o ora( telefon, tv, etc)
Asigurate ca ai o temperatura sub 21 de grade in camera si eventual aerisita camera inainte.
Mediteaza daca iti vine greu sa te desprinzi de la gandurile cotidiene.
si in casuzul in care nu functioneaza ce am mentionat poti lua in considerare ceaiuri pe baza de plante medicinale care pot ajuta in sensul asta sau consulta un medic.

| Animeforlifee9921 a răspuns:

Buna. Si eu ma mai confrunt cu insomnie, mai ales cand am perioade stresante sau de anxietate mai intensa. Eu iau niste suplimente pentru somn, se numesc ZzzQuil. Sunt ca niste jeleuri. De asemenea, imi mai fac si ceai de lavanda, pun cateva picaturi de ulei de lavanda pe perna si imi pun sunete ASMR, ma relaxeaza. Poti incerca metodele mele si tine-ma la curent daca vrei

| andreea1baratiu a răspuns:

Almogen plant, Dietaroma, Mivolis sunt printre ceaiurile care ajuta la insomnie, te calmează si îți face capul mai limpede, plus, daca atunci când incerci sa dormi te fâțâi încontinuu nu ai sa adormi, omul adoarme dupa aprox. 10 când stai nemișcat.

| alinaa765 a răspuns:

Poate Melatonina ajuta