Poate fi si o afectiune a scalpului. Daca ai schimbat de curand samponul, poate esti alergica la ceva. Mergi la dermatologie. Poate fi si pe fond nervos...
O norma de 40 de fire pe zi cica ar fi normal... banuiesc ca te piepteni in fiecare zi, deci exclus sa se adune cele 40... o fi vopseaua de vina? sau oxigenatul? sau alte produse pe care le folosesti? fixativ, spuma?! mie in sesiune imi cadea mult parul. sa te alimentezi echilibrat, si mai poti cauta in farmacii Revalid. sunt p baza naturala si au efect fortifiant pentru par si unghii. succes!
Sunt multe cauze si pentru a putea face ceva ca sa nu mai cada deit atit cit este normal, trebuie sa elimini cauzele si apoi sa faci un tratament adecvat.
Stresul(un soc emotional, un eveniment traumatizant, o stare depresiva ascuns), alimentatia, scaderi bruste in grutate, anomalii hormonale(prea mult sau prea puţin hormon tiroidian)...
uite cateva tratamente naturiste:
2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vit. C care intareste parul); acestea omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 min. dupa care se spala cu sampon.
Amesteca o lingura de ulei de masline cu una de ulei de ricin. Maseaza scalpul, lasa sa actioneze 2-3 ore, apoi spala parul cu un sampon degresant. Nu aplica produse de styling! Foloseste acest tratament de 2-3 ori pe saptamana
Cumpara-ti de la magazinele naturiste tinctura de ardei iute. Maseaza zilnic scalpul, timp de 10 zile.
ROZMARIN :infuzie din 50 g frunze peste care se toarna 500 apa clocotita; se acopera si se lasa 25-30 de minute; se strecoara si se spala caj fara a folosi sapunul. Combate matreata si stimuleaza cresterea parului.
uleiul de maslin este folosit la frictionarea usoara a pielii capului timp de 10 zile. Procedeul se aplica seara. In timpul noptii capul se acopera cu o basma sau cu un fes.
Efect bun contra caderii parului.
Am si eu aceasta problema, la mine e de la placa, la tine nu stiu. daca o folosesti, incearca sa mai raresti, sa folosesti un balsam bun de par si un sampon adecvat. De asemenea, revalid e bun. Daca tot continua sa iti cada parul, atunci mergi la un doctor, vezi care este cauza exacta.
In general parul cade de la stress, ia si mergi la un medic sa vezi ce iti spune si incearca sa te speli pe par cu samponul anti rupere si cu balsam tot anti rupere de la L'oreal.
Giulya93 întreabă: