anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce poti face ca sa nu te  ramolesti cand imbatranesti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| domidoc a răspuns:

Sa mori inainte de a te ramoli.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai bine este sa-ti exersezi mult mintea, sa inveti zilnic ceva nou, sa citesti mult, sa dezlegi integrame, sa te uiti putin la Tv, sa faci multa miscare, sa nu bei si sa nu fumezi. In rest, e la mana Domnului.

| FearNoEvil a răspuns:

Sa ai cat mai multa activitate (fizica si mentala). Ai grija de nepoti.winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand e, e.nu ai ce face. te supui. dar e bine sa imbatranesti verde.si sa cazi precum stejarul din picioare, in timpul furtunii. stii ce e furtuna? femela furtunului.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai o alimentati echilibrata, sa nu fumezi, bautura cu masura, sa fii cat mai activ (plimbari, munca usoara...) citit, mers la diferite spectacole...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa iei un pix si o foaie si sa incepi sa notezi simptomele pe care le prezinta ramolitii.si cand treci de 40-45 de ani sa incepi sa iti citesti propriile notite...pana atunci sa faci ce te-a sfatuit Brigaela ca atunci cand va veni vremea sa fii in stare sa intelegi ca ceea ce ai scris sunt lucruri pe care trebuie sa le eviti...glumesc si eu caci stii cum e, atunci cand imbatranesti, imbatranesti cu totul si nu ai cum sa te pui impotriva gandirii tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bai cu namol si o familie care sa te iubeasca

mariana
| mariana a răspuns:

Remediul este simplu- munca- si speranta ca ziua de maine este pentru tine o noua incercare. Sfaturile pe care le-ai primit de la Brigaela trebuie sa le respecti, sunt minunate si ele trebuie respectate, pentru a fi in forma. Delasarea, plictiseala si lipsa de comunicare (singuratetea), pot duce la disfunctii ale creierului, dar cea mai rea dintre toate este gandirea negativa, care determina o stare de depresie si atunci sanatatea mentala poate avea de suferit. Cine nu vrea sa imbatraneasca, pentru a nu se "ramoli", cred ca uita un element de esenta si anume acela ca, moare de tanar si in contra partida cred ca, acceptabil este sa traiesti mai mult dar sa te pregatesti, pentru a avea o batranete frumoasa, grijindu-ti sanatatea si eliminand excesele, de toate felurile, din viata ta.
Batranetea nu este o "boala," este o stare de spirit si din pacate ea se intalneste si la suficient de multe persoane tinere si acest lucru este distructiv. Fiecare trebuie sa accepte ca a imbatranit, dar sa nu considere ca viata lui/ei este terminata, pentru ca nu este de loc asa. Eu sper ca viitorul sa permita ca, batranetea sa poata fi traita in conditii decente si oamenii varstnici sa fie activi, avand o stare de sanatate buna.