| ruthie a întrebat:

Ce presupune nevralgia intercostala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 34 de ani si am suferit de aprox. 3 saptamani o forma mai severa de varicela. Boala mi-a trecut dar am ramas cu aceasta nevralgie intercostala de vreo doua saptamani. Aceasta durere se amelioreaza dar nu cedeaza la nimic.Ramane un fond dureros. Am inteles de la alte persoane ca poate persista chiar si ani. Ramona

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Plamanul si ficatul nu dor, OldBoy. Inima doare foarte rau, se pare ca durerea din infarctul de miocard este una dintre cele mai severe resimtite de om.
Negralgia de intercostal este o inflamatie a unui nerv care deserveste peretele toracic. Nervul trece printre doua coaste ( e cate un intercostal in fiecare spatiu intercostal). Se manifesta cu dureri puternice, care merg exact pe traseul nervului, pana in spate, influentate de pozitie, agravate de efort, ameliorate de caldura locala si de antiinflamatoare unguent, oral sau supozitoare.
Daca ai asa ceva, unge-te cu Ketonal Gel sau Diclofenac si ia cate doua comprimate de ketonal forte (nu retard) pe zi. Ar trebui sa-ti treaca in vreo 10 zile. Daca ai sau ai avut ulcer sau gastrita, nu lua pastile, pune-ti mai bine supozitoare cu diclofenac si ia famotidina pentru protectia gastrica.

mlm
| mlm a răspuns:

Nevralgia este o durere provocata de o iritatie sau de o leziune a unui nerv senzitiv. Durerea evolueaza, in general, prin crize destul de intense, dar intre crize poate persista un fond dureros. Nevralgia intercostala intervine de ambele parti, dar urmeaza traiectul de inervatie cutanata care taie oblic coastele.Sanatate.

Bula
| Bula a răspuns:

Dureri, intepaturi in diferite zone a pieptului.
Multi cred ca aceste simptome din partea stanga ar fi dureri de la inima.
Dar inima este un organ care nu doare (n-are nervii necesari perceperii durerii).