anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce primesc in schimb daca donez sange?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| AlexCristi97 a răspuns:

Bonuri de masa in valoare de aproape 70 de lei, scutire de la scoala. De asemenea ca donator in cazul unui accedent, sangele tau se va regenera mult mai repede. De asemenea, in caz ca ai nevoie de trasfuzie, esti prioritar. Si pe langa asta poti salva o viata cu sangele tau, ceea ce e mai presus de orice.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

DONÁȚIE, donații, s. f. Contract prin care una dintre părți transmite celeilalte proprietatea unui bun material fără să primească ceva în schimb; donare. ♦ (Concr.) Bun material transmis printr-un astfel de contract. [Var.: (înv.) donațiúne s. f.] – Din fr. donation, lat. donatio, -onis.

| TechnologyWebBrowsing a răspuns:

Nu primesti nimic material. Poate doar spiritual.

| peperonies a răspuns:

9 bonuri de masa.

| Mynameiz a răspuns:

S-ar putea bonuri de masa

| TCosminn a răspuns:

Satisfactie maxima!

| anamariarot a răspuns:

Cateva bonuri de masa, parca

| anonimg a răspuns:

Asa auzisem si eu: bonuri de masa; nu stiu cate la numar, si nu stiu nici valoarea bonului.

| BlackRose03 a răspuns:

Cand donezi o faci fara sa primesti ceva la schimb.
Donezi sange din mila si compasiune pentru un membru al familiei sau un necunoscut.Tot ce vei primi va fi bucuria ca ai salvat o viata.
Material nu cred... poate doar ceva neansemnat, daca vorbim de bani suma nu e mare.

| Desireღ a răspuns:

Experiență

| CuriousStuff a răspuns:

Cum a zis Alex, de mai sus.
Primesti 7 bonuri de masa in valoare de aproape 70 de lei, o zi libera de la scoala sau locul de munca, un scurt control medical, cateva analize gratuite (in special cele pentru hepatita, hiv, sifilis (care sunt bune in caz ca ai nevoie pentru servici, de exemplu VDRL-ul) si glicemia). Dar mai presus de toate, satisfactia ca ai salvat chiar si 3 vieti cu o singura donare care e mai presus de toate bonurile de masa...

| Violleta2022 a răspuns:

Astea sunt conditiile pentru a dona sange:

"Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer"

sursa: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

si aici, Ghidul donatorului:
http://www.pentruviata.com/cum.html

Cat despre plata...ai aflat deja, 7 bonuri de masa!

| AFR81 a răspuns:

Nu stiu cum e la spitalele in care se fac donatii zilnice, insa la noi, cand se organizeaza o asemenea campanie, primesti "in schimbul sangelui", ceva de mancat si o suma intre 50 si 70 de lei, cash sau, cel mai adesea, bonuri de masa. Pe langa aceste foloase, cea mai pretioasa este recunostinta pe care o vei primi din partea celor care au nevoie de sangele tau. Nu te vei intalni cu ei sa-ti multumeasca, insa fii sigura ca in sufletul lor iti sunt cat se poate de recunoscatori. Pe langa toate astea, am inteles ca e bine si pentru sanatate sa donezi regulat.

| andrei07 a răspuns:

Niste bonuri de masa vreo 2 sau 3

| moniii5 a răspuns:

Bonuri de 50 lei si rezultatele la analize gratuite!

Întrebări similare