| EvangelineDS a întrebat:

Ce propietati medicinale are papadia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Lily333 a răspuns:

Are multe substante folositoare organismului uman.

| Melymonade a răspuns:

PĂPĂDIA - Datoritaăsubstanțelor care îi dau gustul usor amărui, papadia stimulează funcția de detoxifiere a ficatului. Sucul din frunze de păpădie are proprietati tonifiante, stimuleaza diureza, are proprietati laxative si contribuie la eliminarea toxinelor. Salata sau ceaiul din frunze de păpădie are efect diuretic puternic, fiind indicate in cazurile de retentie de apa în țesuturi. Primavara, o cura cu păpădie asigură organismului nutrienții necesari – minerale (fier, cupru, potasiu, calciu, fosfor) si vitamine (A, B, C si D).

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Fiind un tonic amar, stimulează ficatul și vezica biliară, diuretic.
Pa, pa.

| DaveMustaine a răspuns:

Se pare ca printre ierburile amare cu care s-a hranit Iisus, la Cina cea de Taina, se numara si papadia.
Ca planta medicinala, papadia este considerata tonic amar, aperitiv, drenant si stimulent al secretiei hepato-biliare, decongestiv si diuretic.
Dintre numeroasele indicatii terapeutice, mentionam:
In angiocolitele cronice, congestia ficatului, insuficienta hepatica si chiar icter, litiaza renala si biliara, hipercolesterolemie, dermatoze, eczeme, acnee, furunculoza. Se mai recomanda in guta, reumatism, hiperazotemie, oligurie, insuficienta renala, in constipatii si in enterocolite, tulburari circulatorii, hemoroizi, celulite si chiar si in obezitate.
Toate aceste indicatii exhaustive se refera la planta intreaga cu frunze si radacini.
Pentru salata de primavara se recomanda frunzele tinere, recoltate primavara timpuriu, inainte de formarea tulpinii florifere. Nu prezinta nici un risc terapeutic. In schimb, TULPINILE FLORIFERE, DIN CARE COPIII ISI FAC LANTISOARE, POT PROVOCA INTOXICATII IN CAZUL IN CARE SUNT INGERATE DE ACESTIA.

Întrebări similare