| Orannginna a întrebat:

Ce proprietati are ceaiul de iasomie? Am auzit ca este bun pentru scaderea presiunii arteriale dar as vrea mai multe detalii. Nu neaparat de pe google, din ce stiti voi. Mersi happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| maria_9569 a răspuns:

Descriere

Jasmine Green Tea (ceaiul verde de iasomie) mai este cunoscut si sub numele chinezesc "Xiang Pian" sau "Mo Li Hua Cha". Unii oameni il denumesc astfel datorita frunzelor de ceai verde de calitate superioara parfumate cu flori de iasomie.

Ceaiul verde este selectat din recolta de primavara si apoi este parfumat cu cele mai bune flori de iasomie, care sunt culese in luna iunie. Ceaiul verde este parfumat in mod succesiv cu iasomie, de 4-5 ori. Rezultatul este o aroma florala absolute captivanta.

Acest ceai prezinta un buchet aromatic ametitor, care evoca amintirea unei gradini inflorite, cu un aer proaspat de primavara care iti purifica mintea si corpul.

Ceaiul de iasomie este benefic pentru sistemul digetiv, fiind foarte indicat a fi consumat dupa masa. De asemenea, continutul sau foarte scazut de teina, il face un ceai foarte bun. De-a lungul timpului, mirosul florilor de iasomie a fost considerat cel mai frumos miros din lume. Datorita acestui fapt, toata lumea iubeste ceaiul de iasomie.

Cand este infuzat, ceaiul are o stralucire asemanatoare cu cea a cuprului.

5 răspunsuri:
| ing. a răspuns:

Accelerarea metabolismului - Ceaiul de iasomie este recunoscut de majoritatea nutritionistilor ca fiind un adjuvant in curele de slabire. Ceaiul de iasomie nu are proprietati energizante, cum este cazul ceaiului verde, dar are in schimb proprietati de calmare si relaxare si in acelasi timp de reglare a circulatiei sangelui.

Imbunatatirea circulatiei sangelui - Ceaiul de iasomie imbunatateste circulatia sangelui, regland in acelasi timp si tensiunea arteriala. Gustul unei cesti cu ceai de iasomie este suav si calmant, dar are si rol de imbunatatire a circulatiei si de reglare a tensiunii.
Cam asta despre ceaiul de iasomiewinking.
Te pup!

| RuSuLeTzZz a răspuns:

Mmmm. ceaiul de iasomie. deci. stiu ca are gust bun cu miere. si ca ajuta la slabit. alt ceva thinking Dumnezeu cu mila. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu ca este antidepresiv, relaxant ca si betisoarele parfumate cu miros de iasomie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am folosit si ceai si betisoare, te binedispun imediat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceaiul de iasomie este intr-adevar foarte benefic: incetineste ritmul imbatranirii, scade presiunea arteriala, este foarte bun pentru ochi, etc.Trebuie avut grija de unde provine ceaiul. Cel din comert nu este cel mai bun. Cel din China este extraordinar. Eu consum zilnic minim o cana de ceai de iasomie si ma simt foarte bine. Am in istoric o operatie pe cord si doua accidente vasculare cerebrale, dupa care m-am recuperat minunat datorita medicilor de la Universitar si prin medicina traditionala chineza. Daca vrei mai multe informatii imi poti scrie la rares12us@yahoo.com