Îndoparea cu mâncare. Așa se îngrașă și gâștele.
În-dopare, adică să mănânci până mâncarea din burtă urcă așa de sus, că ajunge să facă un dop în gât.
La gâște, se procedează așa ca să nu se facă dop în gât.
Li se bagă o pâlnie de dablă în gât. care să depășească sfincterul care separă esofagul de gură( cioc). Astfel li se înpinge prin acea pâlnie mâncarea, grăunțe de porumb în stomac, până se umple stomacul, esofagul și pâlnia. Când nu mai intră, este lăsată să le digere apoi se reia procesul.
Dta tot așa trebuie să faci. când simți că ți s-a mai golit un pic stomacul, din nou, până la dop în gât.
Rezultatul este o gâscă grasă cu un ficat gras.
După ce vei termina cura de îngrășare, tot așa vei avea și dta, un ficat gras.
Anonomul11 întreabă:
Mario1996 întreabă: