Anemie ereditara nu este un diagnostic, ci un grup de boli. Pentru a primi informatii, trebuie sa ne spui diagnosticul exact. Oricum, in principiu, tot ce este ereditar este nevindecabil.
Altfel spus ceva ereditar este ceva ce ai in fiinta ta, in informatia pe care corpul tau o are in toate celulele corpului, pe care a primit-o la momentul fecundarii, in molecula ADN-ului.
Au fost clasificate aproximativ 400 de feluri de anemie. La care anume te referi? Mai departe putem vorbi si de remedii.
Pai daca ai luat deja medicamentele poti sa nu mai faci analizele ca n-or sa iasa corecte, fa o pauza de doua saptamani pe urma fa analizele si cine ti-a spus despre anemii ereditare cand tu n-ai facut nici macar analizele? Poate ca esti palid pentru ca asta este culoarea ta.
Legatura exista, nu am timp aici sa-ti explic, daca dupa rezultate iti va da numai vitamine si calciu, mergi la alt medic, nu le lua, mergi la alt medic sa determine ce organ iti creeaza asa probleme, deductia se poate face si din rezultatul analizelor, dar daca nu o face, consulta alt medic, sper ca ai inteles.
Nu poti lua atata calciu si vitamine fara sa stii de ce le iei, care-i cauza.
Si ti-am scris daca tu acum iei vitamine si calciu, analizele vor iesi eronate. Le poti face dupa ce termini priza asta si lasi sa treaca 2 saptamani pana la analize, of ce medic e ala?
Saptamana asta o sa-mi dea doctoru de familie trimitere sa-mi fac analizele pentru. fier, acid folic, vitamina b12 etc.Problema e ca acum iau fier, acid folic si vitamina b12 injectabil.Deja au trecut vreo 2 saptamani de cand am luat 10 injectii de vitamina b12, fier si acid folic inca mai iau si tot palid is, chiar foarte palid.
Uite ce analize mi-a scris pe trimitere(maine merg). Hemoleucograma completa, calciu seric total, magneziemie, calciu ionic seric.Deci prima inteleg ca-i despre hemoglobina cred, urmatoarele 3 cu ce rost mi le face? Ce legatura ii intre anemie si calciu sau magneziu?
Acuma va spun rezultatele, prima data cat mi-a iesit si dupa intre cat si cat trebuie sa fie:Ca:12. 6 mg/dl - (8. 6-10. 3), Mg:2. 29 mg/dl - (1. 60-2. 60 )si calciu ionic 6. 04 - (4. 5-5. 5). Si aia hemoleugorama va spun care au iesit mai mici ca-s foarte multe. WBC-6. 65(5. 00-19. 00), LYM 2. 12(2. 30-14. 4), MID-0. 78(0. 95), GRA 3. 76(1. 00-8. 50), LY-31. 8(46. 0-76. 0), HCT 40%(30%-40%), MCV 65(70-84), MCH 20. 5(23. 0-29. 0), MCHC 31. 5 (31. 0-35. 0) RDYc 23. 7%, PLT 230(150-450), PCT 0. 21%, MPV 8, 9(8. 0-15. 0) si PDWc 41. 4%. Acuma singurele care au iesit peste limita RBC 6. 15(3. 90-5. 30), MY% 11. 8(
anonim_4396 întreabă: