| sebicatalin15 a întrebat:

Ce rază curbată si ce diametru au in general lentilele purtate de un adolescent? Am 14 ani si am luat niste lentile de la Lensa si nu mi se potrivesc, am citit pe net ce se intampla de simt senzație de nisip in ochi, disconfort etc, lentilele sunt fără dioptrii si nu am fost la oftamolog pentru a-mi lua măsura si vreau sa va întreb, ce diametru si ce rază curbata se folosește la 14 ani? Ma duceam la oftamolog dar nu stau la oras si nu este aici doctor oftamolog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

La oftalmolog! Nu te juca. Vederea este un lucru "scump", care, daca se pierde nu se mai recupereaza.

| adryang78 a răspuns:

În primul rând, renunță imediat la ele, până ajungi la un optometrist sau oftalmolog. Chiar dacă nu au dioptrii, tu privești mereu prin două bucăți de sticlă, care au un anumit indice de refracție și reflexie, implicit forțezi ochii. Iar ramele au și ele importanța lor, fiindcă îți pot obtura câmpul vizual dacă nu sunt potrivite și iarăși nu e bine.