Bună! Piept de pui la grătar, cartofi copţi în coajă la cuptor, paine prajita, orez, brânză dulce "de vacă", amestecată cu miere, compot de mere făcut în casă, nu prea dulce, mere coapte...
Sunt multe alimente. Tii cont de ce nu ai voie sa mananci si alternezi.
http://www.clicksanatate.ro/Ce-sa-nu-mananci-cand-ai-indigestie_0_5891.html
1.Beti cel putin 8 pahare de apa, ceai sau suc pe zi pentru a inlocui lichidele pierdute. Evitati sucul de prune si bauturile care contin cafeina. Laptele poate prelungi prezenta simptomelor de diaree, dar contine nutrientii necesari organismului si contribuie si la hidratare. Consumul de lapte poate fi indicat in cazurile de diaree usoara.
2. Evitati bauturile care contin cafeina – cafea, ceai negru, bauturile tip coca cola.
3.In unele cazuri, laptele sau produsele care contin lapte (branza, inghetata, budinca) pot complica diareea. Reducerea consumului acestor alimente sau inlocuirea lor cu lapte din soia fara lactoza sau cu bauturi din soia, care sunt tolerate mai usor, poate avea rezultate favorabile. Consultati medicul pentru a inlatura suspiciunea de intoleranta la lactoza.
4.Culturile active de bacterii benefice ( probiotice ) reduc severitatea diareei si ii scurteaza durata de manifestare. Probioticele se gasesc in iaurtul cu culturi active sau in suplimentele alimentare.
5. Orezul, painea prajita si bananele sunt indicate in cazurile de diaree.
6.Limitati consumul de alimente bogate in grasimi -prajeli, carne grasa, deserturi cu continut mare de grasimi, unt sau margarina in exces, smantana grasa sau unele produse din comert (snacks-uri).
7.Reduceti cantitatea de fibre din alimentatie. Fibrele se gasesc in fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte.
8.Pentru unele persoane, indepartarea cojii de la fructe si legume le face mai usor de digerat. Fructele si legumele conservate sau fierte foarte bine pot fi de asemenea mai bine tolerate de organism.
9.Luati mai multe mese reduse cantitativ pe parcursul zilei.
10.Reduceti consumul de fructe uscate, fructe de padure, leguminoase ( linte, fasole boabe, mazare ), porumb, broccoli, spanac si nuci. Aceste pot complica diareea la unele persoane.
11. Daca diareea este insotita de crampe abdominale sau meteorism, se recomanda evitarea alimentelor care accentueaza aceste simptome. Acestea sunt: mazare sau fasole, varza, conopida, ceapa, varza de Bruxelles, bauturi carbogazoase, bere sau chiar guma de mestecat.
12. Evitati luarea de antidiareice fara aprobarea medicului. Unele infectii pot fi agravate de aceste medicamente. Organismul incearca sa elimine virusul, parazitul sau bacteriile responsabile de declansarea bolii, iar luarea acestor medicamente poate impiedica acestor proces.
13. Dieta obisnuita trebuie reluata treptat, in urma vindecarii diareei.
14. Daca diareea dureaza mai mult de 2 zile, consultati medicul.
Paine prajita, carne de pui la gratar sau fiarta si multe ceaiuri, branza, supica, biscuiti fara crema
ruxycat întreabă: