Pentru celulita:
• Tratamentul cu creţuşcă
a) infuzie din două linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă o cană (250 ml) cu apă clocotită. Compoziţia se lasă acoperită 20 de minute, se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locul unde există celulită;
b) decoct din 200 g plantă uscată şi mărunţită la 3 l de apă. Planta se fierbe într-un vas acoperit, timp de 20 de minute apoi se lasă puţin la răcit. La final se strecoară şi se adaugă apei de baie din cadă. Baia durează 15-20 de minute şi se masează, sub apă, locurile unde s-a instalat celulita;
c) decoct din 20-60 g rădăcină marunţită la o cană (250 ml); se fierb 15-20 de minute; se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locurile afectate de celulită;
d) infuzie din 5-10 g plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 100 ml apă clocotită; se lasă acoperită 20 de minute apoi se beau cinci-şase linguri pe zi.
• Tratamentul cu iederă
Cataplasmă, din fierberea frunzelor proaspete tocate mărunt în făină de in la care se adaugă apă. Fierberea durează 20-25 de minute şi se lasă la răcit până la călduţ. Pasta obţinută se aplică caldă pe locul unde se află celulită.
• Ananasul
Ananasul conţine bromelaina, enzima vegetală care are acţiune antiinflamatorie ce favorizează eliminarea edemelor care se întâlnesc în cazul celulelor adipoase. Conţine fibre vegetale şi este un bun detoxifiant pentru organism.
• Papaya
Papaya înglobeaza un complex enzimatic care acţioneaza asupra proteinelor, pectinelor, a anumitor zahăruri şi lipide, împiedicând depunerea grăsimilor.
• Coacăzele negre
Coacăzele negre sunt recunoscute pentru efectul diuretic, acţionând asupra retenţiei de apă. Ajută la eliminarea acidului uric, detoxificând organismul şi drenând ţesuturile.
• Urzica
Urzica facilitează schimburile metabolice datorită nivelului mare de hormoni vegetali şi de minerale din compoziţia sa.
• Viţa de vie
Infuzie din frunze de viţă de vie peste care se pun doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită 20-25 de minute. Infuzia se strecoară şi se spală locul afectat de celulită. Se aplică comprese calde timp de 20 de minute, apoi se ridică şi se pun frunzele opărite, care se ţin pentru 20 de minute.
• Extractul din seminţe de struguri
Extractul din seminţe de struguri stimulează sinteza colagenului şi consolidează ţesutul conjunctiv. Ajută la o bună circulaţie a sângelui şi are proprietăţi antioxidante.
• Masaj cu zahăr şi ulei
Într-un bol, amestecaţi ulei special pentru bebeluşi şi zahăr (proporţia este aproximativ 3 părţi ulei cu o parte zahăr în cantităţi mici). Înainte de fiecare duş, masaţi-vă cu acest produs pe zonele afectate. Zahărul va acţiona ca exfoliant, în timp ce textura uleiului va lăsa pielea fină şi mătăsoasă.
• Masaj cu tinctură şi ulei de museţel
Muşeţelul are proprietăţi antiinflamatorii, curative, de activare a circulaţiei sanguine şi ajută la eliminarea toxinelor din epidermă. În urma aplicării unui tratament cu museţel, pielea devine mai fermă şi netedă, iar celulita dispare. Se prepară o tinctură de museţel din 40 g flori macerate timp de 6-8 ore în patru linguri de alcool. Se împarte maceratul în două părţi egale. O parte se depozitează într-o sticluţă închisă la culoare, iar în cealaltă se adaugă 100 ml ulei de măsline. Preparatul se fierbe timp de două-trei ore, apoi se filtrează prin presare şi se depozitează într-o sticlă de culoare închisă. Zonele afectate de celulită se masează cu ulei de museţel amestecat cu tinctură (20 ml tinctură la 60 ml ulei de museţel), timp de 15-20 minute în fiecare seară.
• Masaj uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi
Masaţi piele uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi din coada-calului, muşeţel, salvie, rozmarin, păpădie şi coada-şoricelului, luate separat, sau cu o loţiune anticelulitică complexă, preparată cu amestec din fructe de ienupăr (30 g), herba de trei-fraţi-pătaţi (20 g) şi creţuşcă (20 g), frunze de salvie (10 g) şi flori de soc (10 g). Acest amestec se macerează timp de 15 zile în 700 ml alcool, se filtrează, se păstrează în sticle închise ermetic şi se aplică zilnic, pe zonele cu celulită, mai ales după băi.
• Masaj energic cu uleiuri
La fel de eficient este şi masajul energic cu uleiuri din flori de muşeţel şi arnică, rădăcini de ghimbir, frunze de pin şi Gingko biloba, herba de iederă şi lemn câinesc, seminţe de struguri, caise sau migdale.
• După masaje sunt recomandate comprese sau cataplasme locale cu decoct din frunze de iederă, viţă-de-vie sau soc, herba şi rădăcini de creţuşcă, cartofi raşi, seminţe de castan sălbatic (de 2 ori pe zi timp de 3 săptămâni), având rol de stimulare a circulaţiei sanguine şi de protejare a reţelei vaselor capilare.
• Unguentele anticelulitice
Unguentele anticelulitice preparate din iederă, şovârv, creţuşcă şi gălbenele, amestecate cu lanolină sau untură, au proprietăţi nutritive, revitalizante şi antiseptice.
• Cafeaua
Se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă care este la fel de eficientă ca oricare altă loţiune din comerţ. Acest amestec trebuie să fie masat pe zonele corpului afectate de celulită, apoi îndepărtat prin clătire.
• Folosiţi un ulei de masaj obţinut din ulei de măsline, suc de lămâie şi grapefruit. Pentru a-l prepara aveţi nevoie de 8 linguri ulei de măsline, 20 picături de suc de lămâie şi 2 linguri suc de grapefruit.
• Infuzie de păpădie
Se va bea zilnic o cană cu infuzie de păpădie. Se pun 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă o felie de lămâie şi se bea infuzia neîndulcită.
• Salata anti-celulitică
Se aleg doi pumni de frunze tinere de păpădie, înainte ca planta să înflorească, se spală bine sub jet de apă rece, se rup dacă sunt prea mari, se aşează în salatieră, iar în momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie, puţină apă rece şi sare. Frunzele de păpădie se pot combina cu frunze de măcriş, ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
• Beţi apă minerală săracă în sodiu, dar bogată în sulfuri diuretice. Aşa veţi elimina mai uşor celulita.
• 5 picături de ulei esenţial de pin în apa băii ajută la drenarea venelor.
PT VERGETURI (sunt creme care se pot prepara acasa(unele)
Untul de cacao mentine pielea hidratata si catifelata. Totodata, acesta ajuta la mentinerea sau chiar la imbunatatirea elasticitatii pielii - lucru deosebit de important pentru prevenirea vergeturilor.
Vitamina E este un important antioxidant care hraneste si protejeaza pielea.
Vitamina A, cunoscuta si sub denumirea de retinol, este unul din cei mai importanti antioxidanti necesari pentru sanatatea pielii. Glucocorticoizii, un grup de hormoni, pot reduce eficienta vitaminei A.
1. Untul de cacao
Specialistii sunt de parere ca untul de cacao este cel mai eficient remediu impotriva vergeturilor. Printre efectele acestuia se afla pastrarea elasticitatii pielii si catifelarea acesteia.
Ingrediente pentru a prepara crema cu unt de cacao
- 1/2 pahar cu unt de cacao
- 1 lingurita ulei de germeni de grau
- 1 lingurita ulei de caise
- 1 lingurita ulei vitamina E
- 2 lingurite rase cu ceara de albine
Ingredientele se amesteca pana cand ceara de albine se topeste, dupa care recipientul este introdus in frigider. Aplica aceasta crema pe vergeturi pana cand vei obtine rezultatele dorite!
2. Untul de Shea
Untul de Shea este un nou tratament inovator pentru vergeturi. Acesta este bogat in vitamina A si E, esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii. Acesta determina regenerarea celulara, imbunatateste circulatia sanguina si ofera protectie naturala impotriva razelor ultraviolete.
Folositi cremele pe baza de unt de Shea de 2-3 ori pe zi, pentru a ajuta procesul de vindecare al vergeturilor!
3. Uleiul de masline
Un alt tratament care si-a demonstrat eficienta in tratarea vergeturilor este uleiul de masline. Se recomanda masarea zilnica a corpului cu ulei de masline pana cand vei obtine rezultatele dorite.
Uleiu de masline poate fi inlocuiti si cu ulei de migdale, ulei de ricin, de avocado sau ulei cu vitamina E.
4. Gel cu aloe-vera
Pana acum despre aloe-vera se stia ca are efecte calmante si vindecatoare asupra arsurilor. Insa specialistii sustin ca gelul cu aloe vera are aceleasi efecte pozitive si in tratarea vergeturilor, deoarece la origine acestea sunt tot leziuni care apar la nivelul pielii.
Ingrediente pentru a prepara crema cu aloe-vera
- 1/2 pahar cu ulei de masline
- 1/4 pahar cu gel aloe vera
- 4 capsule cu vitamina E (numai continutul)
- 2 capsule cu vitamina A (numai continutul)
Ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care sunt depozitate intr-un recipient la rece.
5. Crema din ulei de avocado si ulei de lavanda
Se amesteca 30 g ulei de avocado, migdale sau jojoba cu 7 picaturi de ulei de lavanda sau 5 picaturi cu ulei de musetel.
Se maseaza zonele afectate de vergeturi de 2-3 ori pe zi, pana cand se obtine rezultatul dorit.
Initial acest remediu depigmenteaza vergeturile, dupa care actioneaza pentru eliminarea lor.
6. Crema cu ulei de masline si aloe vera
Ingrediente pentru a prepara aceasta crema
- 1/2 pahar cu ulei de masline extravirgin
- 1/4 pahar gel aloe vera
- continutul de la 6 capsule de vitamina E
- continutul de la 4 capsule de vitamina A
Intr-un blender amesteca toate aceste ingrediente pana se omogenizeaza, dupa care mixtura este tinuta la rece. Se aplica uleiul pe zonele predispuse aparitiei vergeturilor (abdomen, sani, solduri, coapse) de ce 2 ori pe zi.
AlimentatiaSus
Cea mai buna modalitate de a preveni dar si de a trata vergeturile este o dieta sanatoasa si echilibrata. In acest sens, se recomanda consumarea zilnica a unei cantitati suficiente de apa (6-8 pahare) pentru ca organismul sa ramana hidratat si pentru ca toate sistemele acestuia sa fuctioneze adecvat. Hidratarea adecvata inseamna mentinerea elasticitatii pielii si ajuta la producerea unei cantitati suficiente de colagen.
De asemenea, un rol important in hidratarea pielii il joaca si vitaminele A, C, E si zinc.
Alimentele bogate in aceste vitamine si minerale sunt: legumele, fructele, uleiul de peste, migdalele, nucile, legumele cu frunza, ouale, fasolea si pestele.
Totodata, regimul alimentar trebuie sa contina: rosii, produse lactate cu un continut scazut de grasimi, dar si seminte si alune.
Dieta alimentara bazata pe aceste alimente este esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii, ajutand astfel si la prevenirea si vindecarea vergeturilor. Mai mult, trebuie mentionat ca stresul, tratamentele hormonale sau pilulele contraceptive pot epuiza organismul de substantele nutritive esentiale pentru mentinerea pielii. In acest sens, este indicat ca mergeti la medic pentru a va recomanda un tratament cu suplimentele alimentare necesare organismului.
Sfaturi utileSus
Principalul lucru pe care o persoana trebuie sa il faca pentru a preveni aparitia vergeturilor este sa ii ofere organismului vitaminele si mineralele necesare pentru mentinerea sanatatii pielii.
Iata cateva metode care te vor ajuta sa pastrezi sanatatea pieli, si astfel sa previi aparitia vergeturilor.
- Consuma alimente care contin nutrientii necesari pentru o piele sanatoasa, cum ar fi zinc, vitamina A, C si D dar si alimente care contin o cantitate suficienta de proteine.
- Zilnic trebuie sa bei cel putin 8 pahare cu apa. Persoanele care bea zilnic cafea, trebuie sa mareasca cantitate de apa consumata.
- Un program de exercitii zilnic ajuta la mentinerea sanatatii intregului organism, beneficiind astfel si pielea.
- Zonele afectate de vergeturi trebuie masate usor cu creme si uleiuri. Daca aceste zone sunt masate cu produse abrazive, sau pur si simplus sunt scarpinate, vergeturile se pot extinde. Masajul este indicat nu numai pentru tratarea vergeturilor dar si pentru stimularea circulatiei sanguine.
- Femeile gravide ar trebuie sa nu se ingrase mai mult de 15 kg. Important este ca aceste kilograme sa fie acumulate treptat. Cresterea brusca in greutate creste riscul aparitiei vergeturilor.
- Foloseste o creme speciala pentru vergeturi sau un unguent de mai multe ori pe zi si insista pe zonele unde exista un risc mai ridicat de a aparea vergeturi. Cremele contin ingredienti care ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, si astfel sunt reduse riscurile aparitiei acestor formatiuni inestetice.
- Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru ameliorarea vergeturilor, dar ajuta si la tonifierea musculaturii, fac ce previne aparitia acestor formatiuni inestetice.
SUCCES :*
Uuuuoooffffffffffffffff tare m-am mai saturat si eu sa lupt cu ele ( si eu vreau sfaturi!
Daca esti tanara, apuca`te de sport. Depinde si in ce zona sunt vergeturile / celulita. De exemplu, eu am avut probleme cu vergeturile in zona axilara, din cauza trasului de fiare; cu timpul insa, au trecut.
Incearca o dieta sanatoasa, mult sport. Tratamente pot sa iti recomand in primul rand vitaminele A si E (ajuta la colagen, elasticitatea pielii, etc) - intern; extern - pentru vergeturi - foloseste argila. Se gaseste la plafar sau la farmacii
Pentru celulita:
• Tratamentul cu creţuşcă
a) infuzie din două linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă o cană (250 ml) cu apă clocotită. Compoziţia se lasă acoperită 20 de minute, se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locul unde există celulită;
b) decoct din 200 g plantă uscată şi mărunţită la 3 l de apă. Planta se fierbe într-un vas acoperit, timp de 20 de minute apoi se lasă puţin la răcit. La final se strecoară şi se adaugă apei de baie din cadă. Baia durează 15-20 de minute şi se masează, sub apă, locurile unde s-a instalat celulita;
c) decoct din 20-60 g rădăcină marunţită la o cană (250 ml); se fierb 15-20 de minute; se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locurile afectate de celulită;
d) infuzie din 5-10 g plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 100 ml apă clocotită; se lasă acoperită 20 de minute apoi se beau cinci-şase linguri pe zi.
• Tratamentul cu iederă
Cataplasmă, din fierberea frunzelor proaspete tocate mărunt în făină de in la care se adaugă apă. Fierberea durează 20-25 de minute şi se lasă la răcit până la călduţ. Pasta obţinută se aplică caldă pe locul unde se află celulită.
• Ananasul
Ananasul conţine bromelaina, enzima vegetală care are acţiune antiinflamatorie ce favorizează eliminarea edemelor care se întâlnesc în cazul celulelor adipoase. Conţine fibre vegetale şi este un bun detoxifiant pentru organism.
• Papaya
Papaya înglobeaza un complex enzimatic care acţioneaza asupra proteinelor, pectinelor, a anumitor zahăruri şi lipide, împiedicând depunerea grăsimilor.
• Coacăzele negre
Coacăzele negre sunt recunoscute pentru efectul diuretic, acţionând asupra retenţiei de apă. Ajută la eliminarea acidului uric, detoxificând organismul şi drenând ţesuturile.
• Urzica
Urzica facilitează schimburile metabolice datorită nivelului mare de hormoni vegetali şi de minerale din compoziţia sa.
• Viţa de vie
Infuzie din frunze de viţă de vie peste care se pun doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită 20-25 de minute. Infuzia se strecoară şi se spală locul afectat de celulită. Se aplică comprese calde timp de 20 de minute, apoi se ridică şi se pun frunzele opărite, care se ţin pentru 20 de minute.
• Extractul din seminţe de struguri
Extractul din seminţe de struguri stimulează sinteza colagenului şi consolidează ţesutul conjunctiv. Ajută la o bună circulaţie a sângelui şi are proprietăţi antioxidante.
• Masaj cu zahăr şi ulei
Într-un bol, amestecaţi ulei special pentru bebeluşi şi zahăr (proporţia este aproximativ 3 părţi ulei cu o parte zahăr în cantităţi mici). Înainte de fiecare duş, masaţi-vă cu acest produs pe zonele afectate. Zahărul va acţiona ca exfoliant, în timp ce textura uleiului va lăsa pielea fină şi mătăsoasă.
• Masaj cu tinctură şi ulei de museţel
Muşeţelul are proprietăţi antiinflamatorii, curative, de activare a circulaţiei sanguine şi ajută la eliminarea toxinelor din epidermă. În urma aplicării unui tratament cu museţel, pielea devine mai fermă şi netedă, iar celulita dispare. Se prepară o tinctură de museţel din 40 g flori macerate timp de 6-8 ore în patru linguri de alcool. Se împarte maceratul în două părţi egale. O parte se depozitează într-o sticluţă închisă la culoare, iar în cealaltă se adaugă 100 ml ulei de măsline. Preparatul se fierbe timp de două-trei ore, apoi se filtrează prin presare şi se depozitează într-o sticlă de culoare închisă. Zonele afectate de celulită se masează cu ulei de museţel amestecat cu tinctură (20 ml tinctură la 60 ml ulei de museţel), timp de 15-20 minute în fiecare seară.
• Masaj uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi
Masaţi piele uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi din coada-calului, muşeţel, salvie, rozmarin, păpădie şi coada-şoricelului, luate separat, sau cu o loţiune anticelulitică complexă, preparată cu amestec din fructe de ienupăr (30 g), herba de trei-fraţi-pătaţi (20 g) şi creţuşcă (20 g), frunze de salvie (10 g) şi flori de soc (10 g). Acest amestec se macerează timp de 15 zile în 700 ml alcool, se filtrează, se păstrează în sticle închise ermetic şi se aplică zilnic, pe zonele cu celulită, mai ales după băi.
• Masaj energic cu uleiuri
La fel de eficient este şi masajul energic cu uleiuri din flori de muşeţel şi arnică, rădăcini de ghimbir, frunze de pin şi Gingko biloba, herba de iederă şi lemn câinesc, seminţe de struguri, caise sau migdale.
• După masaje sunt recomandate comprese sau cataplasme locale cu decoct din frunze de iederă, viţă-de-vie sau soc, herba şi rădăcini de creţuşcă, cartofi raşi, seminţe de castan sălbatic (de 2 ori pe zi timp de 3 săptămâni), având rol de stimulare a circulaţiei sanguine şi de protejare a reţelei vaselor capilare.
• Unguentele anticelulitice
Unguentele anticelulitice preparate din iederă, şovârv, creţuşcă şi gălbenele, amestecate cu lanolină sau untură, au proprietăţi nutritive, revitalizante şi antiseptice.
• Cafeaua
Se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă care este la fel de eficientă ca oricare altă loţiune din comerţ. Acest amestec trebuie să fie masat pe zonele corpului afectate de celulită, apoi îndepărtat prin clătire.
• Folosiţi un ulei de masaj obţinut din ulei de măsline, suc de lămâie şi grapefruit. Pentru a-l prepara aveţi nevoie de 8 linguri ulei de măsline, 20 picături de suc de lămâie şi 2 linguri suc de grapefruit.
• Infuzie de păpădie
Se va bea zilnic o cană cu infuzie de păpădie. Se pun 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă o felie de lămâie şi se bea infuzia neîndulcită.
• Salata anti-celulitică
Se aleg doi pumni de frunze tinere de păpădie, înainte ca planta să înflorească, se spală bine sub jet de apă rece, se rup dacă sunt prea mari, se aşează în salatieră, iar în momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie, puţină apă rece şi sare. Frunzele de păpădie se pot combina cu frunze de măcriş, ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
• Beţi apă minerală săracă în sodiu, dar bogată în sulfuri diuretice. Aşa veţi elimina mai uşor celulita.
• 5 picături de ulei esenţial de pin în apa băii ajută la drenarea venelor.
pentru vergeturi: (sunt unele creme care se pot prepara acasa)
Untul de cacao mentine pielea hidratata si catifelata. Totodata, acesta ajuta la mentinerea sau chiar la imbunatatirea elasticitatii pielii - lucru deosebit de important pentru prevenirea vergeturilor.
Vitamina E este un important antioxidant care hraneste si protejeaza pielea.
Vitamina A, cunoscuta si sub denumirea de retinol, este unul din cei mai importanti antioxidanti necesari pentru sanatatea pielii. Glucocorticoizii, un grup de hormoni, pot reduce eficienta vitaminei A.
1. Untul de cacao
Specialistii sunt de parere ca untul de cacao este cel mai eficient remediu impotriva vergeturilor. Printre efectele acestuia se afla pastrarea elasticitatii pielii si catifelarea acesteia.
Ingrediente pentru a prepara crema cu unt de cacao
- 1/2 pahar cu unt de cacao
- 1 lingurita ulei de germeni de grau
- 1 lingurita ulei de caise
- 1 lingurita ulei vitamina E
- 2 lingurite rase cu ceara de albine
Ingredientele se amesteca pana cand ceara de albine se topeste, dupa care recipientul este introdus in frigider. Aplica aceasta crema pe vergeturi pana cand vei obtine rezultatele dorite!
2. Untul de Shea
Untul de Shea este un nou tratament inovator pentru vergeturi. Acesta este bogat in vitamina A si E, esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii. Acesta determina regenerarea celulara, imbunatateste circulatia sanguina si ofera protectie naturala impotriva razelor ultraviolete.
Folositi cremele pe baza de unt de Shea de 2-3 ori pe zi, pentru a ajuta procesul de vindecare al vergeturilor!
3. Uleiul de masline
Un alt tratament care si-a demonstrat eficienta in tratarea vergeturilor este uleiul de masline. Se recomanda masarea zilnica a corpului cu ulei de masline pana cand vei obtine rezultatele dorite.
Uleiu de masline poate fi inlocuiti si cu ulei de migdale, ulei de ricin, de avocado sau ulei cu vitamina E.
4. Gel cu aloe-vera
Pana acum despre aloe-vera se stia ca are efecte calmante si vindecatoare asupra arsurilor. Insa specialistii sustin ca gelul cu aloe vera are aceleasi efecte pozitive si in tratarea vergeturilor, deoarece la origine acestea sunt tot leziuni care apar la nivelul pielii.
Ingrediente pentru a prepara crema cu aloe-vera
- 1/2 pahar cu ulei de masline
- 1/4 pahar cu gel aloe vera
- 4 capsule cu vitamina E (numai continutul)
- 2 capsule cu vitamina A (numai continutul)
Ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care sunt depozitate intr-un recipient la rece.
5. Crema din ulei de avocado si ulei de lavanda
Se amesteca 30 g ulei de avocado, migdale sau jojoba cu 7 picaturi de ulei de lavanda sau 5 picaturi cu ulei de musetel.
Se maseaza zonele afectate de vergeturi de 2-3 ori pe zi, pana cand se obtine rezultatul dorit.
Initial acest remediu depigmenteaza vergeturile, dupa care actioneaza pentru eliminarea lor.
6. Crema cu ulei de masline si aloe vera
Ingrediente pentru a prepara aceasta crema
- 1/2 pahar cu ulei de masline extravirgin
- 1/4 pahar gel aloe vera
- continutul de la 6 capsule de vitamina E
- continutul de la 4 capsule de vitamina A
Intr-un blender amesteca toate aceste ingrediente pana se omogenizeaza, dupa care mixtura este tinuta la rece. Se aplica uleiul pe zonele predispuse aparitiei vergeturilor (abdomen, sani, solduri, coapse) de ce 2 ori pe zi.
AlimentatiaSus
Cea mai buna modalitate de a preveni dar si de a trata vergeturile este o dieta sanatoasa si echilibrata. In acest sens, se recomanda consumarea zilnica a unei cantitati suficiente de apa (6-8 pahare) pentru ca organismul sa ramana hidratat si pentru ca toate sistemele acestuia sa fuctioneze adecvat. Hidratarea adecvata inseamna mentinerea elasticitatii pielii si ajuta la producerea unei cantitati suficiente de colagen.
De asemenea, un rol important in hidratarea pielii il joaca si vitaminele A, C, E si zinc.
Alimentele bogate in aceste vitamine si minerale sunt: legumele, fructele, uleiul de peste, migdalele, nucile, legumele cu frunza, ouale, fasolea si pestele.
Totodata, regimul alimentar trebuie sa contina: rosii, produse lactate cu un continut scazut de grasimi, dar si seminte si alune.
Dieta alimentara bazata pe aceste alimente este esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii, ajutand astfel si la prevenirea si vindecarea vergeturilor. Mai mult, trebuie mentionat ca stresul, tratamentele hormonale sau pilulele contraceptive pot epuiza organismul de substantele nutritive esentiale pentru mentinerea pielii. In acest sens, este indicat ca mergeti la medic pentru a va recomanda un tratament cu suplimentele alimentare necesare organismului.
Sfaturi utileSus
Principalul lucru pe care o persoana trebuie sa il faca pentru a preveni aparitia vergeturilor este sa ii ofere organismului vitaminele si mineralele necesare pentru mentinerea sanatatii pielii.
Iata cateva metode care te vor ajuta sa pastrezi sanatatea pieli, si astfel sa previi aparitia vergeturilor.
- Consuma alimente care contin nutrientii necesari pentru o piele sanatoasa, cum ar fi zinc, vitamina A, C si D dar si alimente care contin o cantitate suficienta de proteine.
- Zilnic trebuie sa bei cel putin 8 pahare cu apa. Persoanele care bea zilnic cafea, trebuie sa mareasca cantitate de apa consumata.
- Un program de exercitii zilnic ajuta la mentinerea sanatatii intregului organism, beneficiind astfel si pielea.
- Zonele afectate de vergeturi trebuie masate usor cu creme si uleiuri. Daca aceste zone sunt masate cu produse abrazive, sau pur si simplus sunt scarpinate, vergeturile se pot extinde. Masajul este indicat nu numai pentru tratarea vergeturilor dar si pentru stimularea circulatiei sanguine.
- Femeile gravide ar trebuie sa nu se ingrase mai mult de 15 kg. Important este ca aceste kilograme sa fie acumulate treptat. Cresterea brusca in greutate creste riscul aparitiei vergeturilor.
- Foloseste o creme speciala pentru vergeturi sau un unguent de mai multe ori pe zi si insista pe zonele unde exista un risc mai ridicat de a aparea vergeturi. Cremele contin ingredienti care ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, si astfel sunt reduse riscurile aparitiei acestor formatiuni inestetice.
- Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru ameliorarea vergeturilor, dar ajuta si la tonifierea musculaturii, fac ce previne aparitia acestor formatiuni inestetice
succes :*
Poti citi tot ce vei despre aceste 2 pe: (prima pentru vergeturi)
http://www.sfatulmedicului.ro/......urile_3934
pentru celulita:
http://www.sanatateatv.ro/......a-articol/
SUCCES :*
am vrut sa iti scriu, da n'am putut ca nu imi aproba mesaju
da sper ca te'am ajutat :*
Bebis...₣ẹbℓẹŧsea Įu' ... întreabă:
anonim_4396 întreabă: