| lori15 a întrebat:

Ce remedii naturiste stiti pentru lispa de calciu?
Ofer fundita! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| oanna_4635 a răspuns:

Calciul poate fi obţinut şi prin consumul de produse lactate (lapte, brânză, iaurt, smântână etc), gălbenuş de ou, soia, varză, conopidă, broccoli, napi, fasole verde, mere, struguri, nuci sau alune. Alte surse de calciu naturale sunt germenii de grau, semintele de susan crude, caise uscate, de asemnea e foarte util un regim bogat in cruditati.

Maceratul de coji de oua
Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani. funditabig grin?

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Lipsa de calciu trebuie diagnosticata.Medicul stie sa recomande si medicamente si remedii naturiste.

| Cleona a răspuns:

O alimentatie sanatoasa folosind lactate tear putea ajuta foarte mult! Unii oameni ia pastile pentru calciu, dar eu iti recomand o cana de lapte pe zi(nu conteaza daca e sau nu degresat) si 2-3 felii de branza(vaca, oaie de oricare iti place)!

| Lorien_2084 a răspuns:

Verificat pe propria mele, rezultate incredibile. M-a pus pe picioare (la propriu) dupa o lipsa de calciu severa: Biomer de la Laboratoarele Medica. Fa o cura de 6 luni cu el si ai sa vezi rezultate uluitoare pentru intreaga stare de sanatate. (Efectele se vad dupa primele zile, dar nu inceta sa iei Biomer)

| N_9535 a răspuns:

Pai trebuie sa te apuci de mancat lapte, iaurt, branza si tot ce mai e facut din laptewinking

| N_9535 a răspuns:

Sau te apuci de luat pastile de calciu pe care le gasesti la plafarwinking

| Opt1k a răspuns:

Exista un tratament pe cere ti-l faci tu! consta in zdrobirea cojei de ou care are mult calciu... dupa ce o zdrobesti, adugi miere si amesteci bine! se ia de 3 ori pe zi! cate o lingurita!

| lori15 explică:

I-am acordat Oanei fundita pentru ca a fost primul raspuns mai folositor.Imi pare au ca nu pot da mai multe fundite happy! Nu fiti tristi. Poate data viitoarebatting eyelashes!

| doareu_7085 a răspuns:

Maceratul de coji de oua


Este un procedeu care contine calciu sintetizat pe cale naturala (de catre pasari). Acest fapt ii confera, fata de calciul obtinut prin procese chimice, avantaje deosebite: absortie integrala, absenta efectelor secundare si a pericolului hipercalcemiei, reducerea riscului formarii calcifierilor.
Principalele substante active continute sunt acizi (citric si malic), vitamine (C, B, PP si A - ca provitamina), minerale (calciu, indeosebi, si, in mai mica masura siliciu, mangan si fosfor) si enzime. Este indicat in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoperoza, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor, paradontoza, gravidie, alaptare. Contraindicatii: diabet zaharat si hipercalcemie.
Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.


Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.

Întrebări similare