anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce reprezinta o analiza de hormoni? Cum se face? Ce se vede in ea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Oana92 a răspuns:

Analiza hormonala se face din sange si arata nivelul anumitor hormoni. Se verifica astfel daca ai in organism un numar mai mare sau mai mic din hormonul respectiv. Voreste cu medicul inainte de a merge la analiza pentru ca exista hormoni pentru care rezultatul se interpreteaza in functie de perioada ciclului menstrual cand a fost recoltat sangele sau analize hormonale pentru care e nevoie de pregatiri speciale (de exemplu sa nu te obosesti si/sau enervezi inainte). Sanatate!

4 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu ai precizat ce fel de analiza de hormoni! Hormoni de crestere, hormoni pentru sarcina, etc.
Analiza se face din sange si se vede daca cantitatea de hormoni este normala sau nu.
http://www.info-sanitar.ro/default.aspx?PageID=599&mid=3844&ModeID=1

| OnuOnulică a răspuns:

Îți ia sânge cu o seringă și apoi o duc în laborator la ei iar apoi constată rezultatul.

| Ana9999 a răspuns:

Depinde ce ti-a cerut endocrinologul tau sa faci. In general se fac TSH, T3, T4 - tiroida, progesteron si estradiol - sunt pentru fertilitate, FSH si LH - probabil pentru probleme privind reglarea ciclului menstrual in cazul tau, sau nivelul de cortizol - care si el poate indica probleme cu tiroida sau cu metabolismul, sau cu eventuale tumori. Din cate stiu eu analizele hormonale sunt extrem de scumpe, de aceea iti va da sa faci analize doar pentru anumiti hormoni, in functie de problema pentru care ai mers la endocrinolog.

| ABcd12390 a răspuns:

Imi creste destul de repede parul pe picioare dupa ce ma epilez si am zis sa fac o analiza de hormoni

Întrebări similare