Cardul de sanatate inlocuieste fisa medicala, si are rolul de a detine informatiile personale ale fiecarui pacient(Grupa de sange, istoricul bolilor etc...)
Ii ajuta pe doctori si sa te consulte mai repede da, dar in mare parte e pentru informatizare si procesarea mai rapida a datelor. E clar ca n-ar mai trebui sa scriem cu pixul pe foaie in epoca tehnologiei, dar nici nu e normal ca cineva sa-ti poata accesa dosarul ala. Nici macar SRI-ul, datele medicale ar trebui sa ramana ascunse, doar daca nu esti un criminal sau ceva. Si pe viitor, cred ca se va incerca introducerea cip-ului. Cardul asta e buna si sistemul propriu-zis, dar nu-mi place ca vine de afara, nu cred ca-l producem noi si nu ar trebui sa ne impuna cineva sa ne informatizam. E problema interna. Sunt pentru informatizare totusi.
Se foloseste in cazul in care mergi la un doctor de specialitate sau la urgente.
Ti-ai facut si tu card?
Ii ajuta pe doctori sa te consulte mai repede. acesta contine informatii despre sanatatea ta :ce fel de sange ai, ce boala ai avut etc.