| anoniiim1807 a întrebat:

Ce rol are plomba provizorie?
De ce nu îți pune direct plomba definitiva? happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

În cazul în care a fost scos nervul, se pune plomba provizorie. Dacă cumva apar complicații după câteva ore, acesta poate fi scoasă ușor, pe când o plombă definitivă, pe lângă faptul că costă, trebuie spartă.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plomba provizorie mai poarta si denumirea de pansament. Se foloseste cand este vorba de o lucrare mai complexa - cand se lucreaza pe canal, este vorba de o infectie, trebuie scos nervul etc. Uneori se pune si un antibiotic acolo si dupa pansamentul. Pansamentul are rolul de a proteja gingia, ca sa nu-ti intre mancare acolo, si de a pastra tratamentul la locul lui.

Plomba definitiva se foloseste din prima sedinta doar cand nu este vorba de o lucrare complexa, doar carii de "suprafata"/superficiale.

| Danielachan a răspuns:

Nu există plombă definitivă. Fiecare plombă are o durată de viaţă, majoritatea între 5 şi 10 ani.

| Salontanul a răspuns (pentru Danielachan):

Doar ca mai exista si plomba provizorie (maxim 2 saptamani). Si pentru a se face diferenta lumea zice permanenta doar ca s-ar potrivi mai mult plomba finala. De fapt s-a inventat si plomba permanenta. Doar ca nu stim cand va ajunge la noi: http://eustiu.com/......a-dintele/