Proteinele sunt descompuse în stomac în aminoacizi. Din acești aminoacizi corpul construiește proteinele proprii, care sunt bazele oricărei celule din corp, și a celor din mușchi. Ele se găsesc în alimentele care conțin proteine. Ca să fie asimilate de corp ele trebuie să fie în cantitate suficientă iar nu mai mult. Ce este în plus se elimină prin urină, forțând rinichii la efort suplimentar. Suplimentele de proteine ca să crească masa musculară sunt un mit urban, o legendă.
Ar fi ideal ca pentru intrebari care au raspunsul pe google sa fie un pop-up inainte ca intrebarea sa fie postata, nu domnule moderator? Hai sa facem o initiativa
Dar care este problema ta? Aici poate sunt persoane care au avut experienta cu asa ceva, și pentru asta este făcut site.ul, sa lămurești neclaritatile și nedumeririle. Te ai trezit sa îmi comentezi aiurea. Pe google se găsesc tot felul, eu cred ca tu nu înțelegi sensul TPU. Culca-te înapoi, somn ușor.
Da, ai dreptate. Maine poți întreba ce rol au glucidele, mi-ai înțeles perfect ideea.
Ajuta la refacere si la construirea masei musculare si a fortei. Iti potolesc pofta de mancare. Un studiu a aratat ca nu conteaza de unde iti iei proteina, cat timp ai acoperit necesarul zilnic esti in regula. O sa vezi ca parerile difera foarte mult in privinta unor aspecte, cum ar fi: numarul necesar de proteine; ca trebuie sau nu sa ai proteine complete; vegan sau nu; keto sau high-carb. Oamenii vor crede ceea ce vor sa creada. Eu cred ca toate sunt bune, indiferent de origine.
Proteinele elemente constitutionale esentiale care contribuie la dezvoltarea tesuturilor organismului uman.
asigura aportul energetic necesar organismului.
Sunt indispensabile procesului de dezvoltare al copiilor. Sunt necesare adultilor in mentinerea integritatii structurale a organismului. Toate celulele organismului contin proteine.
Necesarul de proteine poate fi asigurat prin includerea alimentelor bogate in proteine in alimentatia zilnica (oua, carne, lactate, linte, nuci, ovaz etc.) sau prin suplimentarea cu shake-uri proteice.