Renunţă la obiceiurile nesănătoase de a fuma, a mesteca gumă sau a suge acadele, toate acestea favorizând înghiţirea aerului.
– Nu vorbi în timp ce mânânci, mestecă suficient fiecare îmbucătură şi nu bea apă în timpul mesei.
– Evită băuturile carbogazoase şi alimentele care fermentează şi produc gaze (fasolea, mazărea, varza etc.).
– După masă, bea un ceai din plante medicinale care ajută procesul de digestie şi favorizează eliminarea gazelor. Printre acestea, cel de mentă, de muşeţel, de busuioc, de cimbrişor sau de coriandru.
– Ceaiul de ghimbir este un remediu naturist care reduce instant zgomotele stomacului, atunci când cauza o reprezintă acumularea de gaze.
– Obişnuieşte-te să mănânci puţin şi mai des. De fapt, indicat ar fi să îţi stabileşti ore fixe de masă. Şi stomacul tău se va obişnui cu programul.
– Când te prinde foamea, ronţăie nişte biscuiţi din cereale integrale, migdale sau o banană. Iar dacă nu ai nimic de mâncare, un pahar cu apă plată sau, de preferat, un ceai din plante medicinale îţi vor calma ciorăiturile stomacului.
– Este important să reduci stresul şi să fii relaxat atât tu, cât şi stomacul tău. Se spune că, atunci când vezi că începe „gălăgia", dacă respiri adânc sau îţi ţii respiraţia pentru câteva secunde, zgomotele abdominale se domolesc pentru o perioadă.
Nu fumez, am 14 ani. însă gumă și acadele mestec la greu și acadelele le ronțăi nu le sug, o să renunț la acadele dar la gumă nu prea pot pentru că o să am o respirație groaznică (probleme cu măselele)
Da beau mult suc, n-o să mai beau atunci decât la final. de vorbit nu o fac.
Se pune și sucul gazos? Oh. Varza dar o ador
Ok o să beau ceaiuri chiar daca nu le ador )
E o idee bună să îmi pun ore fixe, mi-ai putea spune tu orele te rog?
Banana și biscuiți, ok
Este bine de știut
Mulțumesc mult de tot
)) păi până la urmă așa se mănâncă o acadea, nu?
:))) Acadelele au un mod special de a fi mâncate.
https://www.youtube.com/watch?v=lQXPdUmBVfo
Nici chiar așa.
Funda!?
Scuze am uitat, acum aleg
Ai anumite lipsuri in organism iar organismul tau te anunta! In functie de pofte, daca ti le satisfaci, stomacul isi va termina treaba. Fii atent si la alimentatia ta! Combina inteligent mancarurile in asa fel incat sa nu-ti lipseasca nimic din aportul de minerale si vitamine! Mananca cel putin 3 mese pe zi si nu lasa distanta prea mare sau prea mica intre ele caci trebuie sa se asimileze iar pe timpul zilei, stomacul trebuie sa aiba ocupatie. Sanatate!
Păi am avut acum ceva vreme o stare de moleșeală și dormeam nu prea mâncam și când mâncam era forțat, mă gândeam că totuși trebuie să mănânc, oare de la acel program? Am uitat să menționez, cam o săptămână am fost așa.
Poate fi vorba de o anemie sau chiar de un exces de fier in organism! Fa-ti hemoleucograma si alte analize de sange pentru a afla despre ce este vorba! Sanatate!
Dacă continuă mult timp... O să merg la doctor. Mulțumesc
Hei, si mie mi se intampla destul de des. In timp ce mananci probabil tu ai baut si asa s au format mai multe bule de aer din cauza lichidului pe care tu l ai administrat. Stai linistita. Incearca sa mergi si la toaleta.
Da, beau mult suc când mănânc. O să merg mai des, nu prea o fac. Mulțumesc
Suc de ce? zaharul provoaca dependenta iar sucurile naturale, in caz de le bei fara sa ai nevoie, pot deveni nocive.
Suc de "fructe de pădure" dar stim că nu este nici 1% fruct acolo
Cu ce ajută dacă mă pun la somn? ..mulțumesc pentru răspuns
Vlalslsl întreabă: