| 2311 a întrebat:

Ce sa fac ca sa o vindec pe fiica mea de enurezis? Nu este nimic organic...am facut investigatii... Ce sa mai incerc? Are si o infectie urinara cu ecoli, de un an, recidiveaza, cand si cand...Sunt disperata... iar ea a prins teama de doctori, la cati am fost...Multumesc! Enurezisul este de 2 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dulcineea a răspuns:

Copilul sufera de o trauma psihica... a socat-o faptul ca a fost bagata in apa fortat, daca chiar din acel moment se intampla. Eu am avut in familie un asemenea caz- copilul s-a speriat foarte tare de un caine- si problema a trecut de la sine cand a inceput sa creasca (cam pe la 10-12 ani) si sa devina constienta de problema si sa-i fie rusine ca daca doarme la vreo prietena, sau pleaca in tabara rad copii de ea. Recomandarea mea este sa o duci la un psiholog. O poate ajuta foarte mult.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Enurezis este de obicei pe fond neuro-psihic !
Apeleaza la un psihiatru de copii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca sunte-ti siguri ca nu este vorba de un reflux vezica-rinichi(mai ales cand este vorba de recidive)revizati-va comportamentul fata de fetita, are nevoie de un ambient cat mai relaxant in casa, poate fi o stare tensionala datorita atmosferei din casa si care o poate influenta psihic foarte mult.

| larapopa a răspuns:

Te rog, sa-mi spui cati ani are fica ta?

April
| April a răspuns:

Pt infectiile urinare recidivante cu E. Coli exista Urovaxom dar nu spui cati ani are fata. Eu as zice sa duci copilul la un psiholog specializat in pb copii.

| 2311 explică:

Acum doi ani, cand fetita avea 3 ani si 10 luni, pe cand eram la mare, tatal ei a intrat fortat cu ea in apa. Ei ii era f. f. frica de apa marii, iar el asa a considerat ca o face sa-i treaca teama. Din nefericire, eu nu eram acolo, am ajuns cand ei erau deja in apa destul de adanca. Fetita tipa ca din gura de sarpe. In clipa aceea m-a strafulgerat un gand: daca s-a speriat f. tare si va face pipi in pat. Am strigat la el sa aduca copilul la mal, dar faptul fusese consumat. Chiar din acea dupa amiaza fetita a facut pipi in pat.

| 2311 explică:

Fetita are 5 ani si jumatate, acum; a inceput problema in urma cu 2 ani, cand a fost bagata fortat in apa de tatal ei, la mare.

| mioara a răspuns:

Dece nu ceri parerea si unui alt dr mai bun daca esti din buc du-te la policlinica munposan

| Enurezis_Tratament_1959 a răspuns:

Pentru tratamentul enurezisului incercati alarma enurezis. Acest dispozitiv cu alarma este o metoda eficienta si ieftina pentru tratarea enurezisului nocturn fara folosirea medicamentelor.