Inteleg ca nu vrei sa mergi la doctor pentru ca iti este frica...2 aspirine, cand te doare din nou alte 2 aspirina, daca la 6 ASPIRINE NU TE LASA, oricum doctorul tot dupe ce iti trece face ceva...Advil, Quarelin daca nu si nu.
Sa iei 6 aspirine ar insemna sa/ti dai foc la stomac singur.e fff periculor cu aspirinele.nu renteaza varianta asta.
Dureri de dinti - tratamente naturiste Iata cateva tratamente naturiste in tratarea durerilor de dinti. Cel mai bun mijloc de a trata durerile de dinţi este bine inţeles dentistul. Dar oamenii au aplicat in decursul deceniilor, chiar secolelor, o serie de reţete de casă pentru a calma durerile de dinţi. Tratamentele cu usturoi, rachiu, muşeţel, sunt poate cele mai cunoscute.
Din multe reţete de casă ce ajută pentru calmarea durerilor de dinţi, iată unele din cele ce dau cele mai sigure rezultate.
Se taie o smochină in două, se fierbe in lapte şi, caldă fiind, se pune pe dintele ce doare.
Dacă este vorba de o măsea cariată care doare, se macină cuişoare, se pun in măseaua ce doare şi se lasă acolo 1-2 ore. Durerea dispare ca prin farmec. (De fapt o tinctura pe bază de scorţişoară şi cuişoare, o pune şi dentistul sub formă de pansament pentru calmarea durerilor).
Se ia un căţel de usturoi, se cojeşte şi se pune in urechea de pe partea de faţă unde este dintele cu probleme.
Tot cu usturoi, luind ciţiva căţei curăţaţi se taie in jumătăţi, se presară sare foarte fină şi se pun in 200 ml alcool rafinat 38-40% sau rachiu de casă. Se lasă să dea in clocot, se lasă apoi să se răcească şi in stare călduţă se clăteşte zona cu măseaua sau dintele care doare.
Se amestecă in părţi egale: flori de muşeţel, flori de soc şi cimbru. O lingură virfuită din acest amestec se opăreşte cu 250 ml apă clocotită, se lasă vasul acoperit să tragă timp de 10 minute. Se strecoară şi se face gargară de mai multe ori pe zi. in timpul gargarei se poate inghiţi cite puţin ceai.
Gargara cu ceai de muşeţel este indicată in cazul durerilor de dinţi, dar şi atunci cind rădăcina dintelui este inflamată.
in sfirşit şi pentru durerile de dinţi un mijloc simplu şi sigur este micul bitter suedez. Se ţine puţin bitter suedez in gură pe locul dureros. Durerea cedează repede.
Mergi la dentist dureaza cateva minute si scapi..de ce preferi leacuri babesti? nu prea au eficienta.
Asa frate, rasp meu e mai nou din 2011. Nu e super obligatoriu sa mergi la dentist, ori de frica, ori poate ca nu ai bani cum s-a mai spus, am eu niste leacuri care tin destul de bine si mult:
1.Iei o gura de propolis, sau de tzuica(recomand tzuica de 90*) si o tineti la maseaua aia vreo 5 min dupa care scuipati... efect cam 15-30 min.
2. Catzel de usturoi. Il mestecati, si ce a ramas il tineti la masea dar sa nu-l inghiteti usturoiu.
3. Asta cred ca e cea mai buna dintre toate si dureaza foaarte mult. Luati o bucatica de vata, cat sa incapa la carie, si o udati cu tzuica(tot de 90*) merge si mai putin dar de 90 are mai mult efect. Apoi o puneti la masea, si o tineti acolo... nu e un timp limita. puteti sa o tineti de dimineata pana seara, apoi o scoateti, si dimineata puneti alta... tot te doare, dar din durere 100% iti ramane cam 20%.
3. Daca nici alea de sus nu merg, iei spirt si tii la masea, sau daca nu te umflii cu pastile.
4. Daca esti mai fricos, ca ultim remediu, te duci la dentist. Si mie mi-e frica dar e bun. Daca nu va e frica, va duceti din prima.
Sfat: Baietilor le e mult mai usor sa se duca la un dentist daca acesta este o bunaciune. Daca e un mos dala cu dinti de aur iti scoti maseaua cu patentu decat sa te duci la el. Dar daca e o gagik cu balcoane si cu fusta scurta va duceti numai de drag
Pune o buctica de tamaie in locul cariat si tine-o pina nu mai simti durere, omoara si nervul
Iata cateva remedii ce te pot ajuta sa scapi de durerile de dinti:
1. Ceai de menta - pentru cantitatea de o cana de apa se foloseste 1 lingurita de menta sau un pliculet din ceaiul ce se gaseste la cutiute de carton in magazinele de profil.
Puneti cantitatea de menta dorita intr-un vas uscat si putin incalzit si acoperiti-o. Fierbeti apoi cantitatea de apa in alt vas, iar cand apa a dat in foc, turnati-o peste menta. Acoperiti la loc si asteptati circa 20 de minute.
Clatiti gura cu aceasta infuzie (se tine la zona dureroasa). ATENTIE! Nu se foloseste zahar.
2. Clatiti gura cu solutie de apa oxigenata 20%, diluata in prealabil intr-o cantitate egala de apa. ATENTIE, NU SE INGHITE!
3. Amestecati o lingurita de sare intr-un pahar de apa calduta, clatiti gura timp de 30 de secunde, apoi scuipati. Aceasta solutie extrage o parte din substantele care provoaca inflamatia.
4. Apasati cu degetul mare pe dosul mainii opuse exact unde se intalneste degetul mare al acelei maini cu degetul aratator. Acest lucru va declansa eliberarea de endorfina.
5. Intr-o bucata de panza se pune usturoi (pisat cu un obiect de lemn), apoi se inveleste si se aplica pe fata mainii care corespunde cu partea unde se afla maseaua dureroasa. Se pune in zona venelor si se leaga de mana.
ATENTIE, NU SE TINE MAI MULT DE 30 DE MINUTE, intrucat poate provoaca Rani.
Sanatate multa!
Stiu ca iti este frica si mie im era si inca imi este.
dar nu mai puteam de durere si am zis gata pana aici si m-am dus la dentist.
mi-a zis destul de clar ca daca mmai asteptam cel mult o luna trebuia sa`mi faca anestezie locala sa`mi faca gauri pe langa radacini sa`mi omoare toti nervii si abia atunci puteau fi curatate cariile.
Si uite ca m`am dus si nu m-a durut foarte tare.
mi-a zis daca te doare ceva ridici mana si ma opresc /. si puur si simplu cand simteam ca ma doare ba ma miscam putin sau ridicam mana si o lua de la inceput mai incet. si mi-a pus plomba. si mai am inca o masea la care trebuie facut acelasi lucru. ca erau foarte adanci cariile.
Deci sfatul meu:
NU incerca leacuri babesti ca acelea nu fac altceva decat pentru cateva momente sa nu te mai daora dar dup aceea durerea revine si tot asa.
Du-te la dentist. NU ai nimic de pierdut. si doar pentru curatarea cariilor si punerea plombelor nu te costa nici foarte mult.
Succes!
Faza cu tigara merge doar cand ai curent
si pe mine ma doare denici nu stiu ce sa ma fac
Cel mai simplu leac este "apa"...Iei o gurita de apa (sa fie rece) si o scuipi dupa 3 min. Eu asa fac de cate ori ma doare... Odata am facut asa toata ziua.Pana mi se facuse gingia alba, Pff si dupa aia m'a durut asa de rau ca a trebuit sa ma duc la "Urgenta". Am crezut ca mor in seara aia. Dar "apa"zic eu, este mai buna decat orice altceva
In disperare de cauza am cautat un raspuns pertinent printre raspunsurile de aici, pe majoritatea le-am incercat cu alte ocazii... Probl mea e ca nu pot merge la medic si nu pot lua medicamente (sunt insarcinata in 8 luni), maseaua cu problema e una aflata sub o lucrare (adica e legatura cu alta pusa) si singura solutie care ma mai linisteste e bitterul suedez, ca imi amorteste toata gura. Dar noaptea e un cosmar, nu trece cu nimic si mi se face rau deja de la mirosul de bitter.
cacaghjgh întreabă: