| ÐỄỄẴ97 a întrebat:

Ce sa fac ca sa scap e cosuri? De preferat ceva natural.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O mască pe bază de acid salicilic, tinctură de propolis (pe fiecare coșuleț), un tonic.
Pa, pa.

| cineva1992 a răspuns:

Pai fa si tu putin(mai mult) sex si totul o sa fie ok! happy

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru cineva1992):

Cum adica sa fac sex? am abia 15 ani... spre deosebire de tine care ai 21...

| MadRaven a răspuns:

1.nu mai cumpara creme anti-cosuri...nu rezolvi nimic, doar strici tenul
2.Nu incerca sa scoti cosurile, daca le spargi gresit se vor transforma in pistrui
3. Spala-te foarte des pe fata, eu ma spal de fiecare data cand trec pe langa usa de la baie.
4. Dupa ce te speli, dati cu spirt pe fata, astfel vei dezinfecta si nu vor mai aparea alte cosuri
5.ia un cartof crud, fa-l felii, apoi freaca feliile timp de 10 minute pe zonele cu cosuri
6. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.
7.Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă.
8.amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.
9.Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.
10.Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.
11.Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.
12. Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.
13. Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
Bafta!happy

| StartingANewLife a răspuns (pentru MadRaven):

Cateva din "sfaturile tale" sunt total interzise de medicii dermatologi. am acnee de multi ani, stiu ce vorbesc.
1-cremele pentru cosuri nu fac rau decat daca nu sunt potrivite pentru tipul ei de acnee.
2-cosurile nu se transforma niciodata in pistrui, dar intr-adevar exista riscul infectarii si se poate ramane cu gaurele.
3 si 4- SA NU FACETI ASTA NICIODATA! acneea e rezultatul unui ten sensibil, de aceea nu trebuie sa te speli foarte des pe fata. tenul va fi iritat si va produce si mai mult sebum. in ceea ce priveste spirtul medicinal, nu incerca acest lucru NICIODATA! daca simti nevoia de a-ti dezinfecta fata, foloseste apa oxigenata, in niciun caz un dezinfectant pe baza de alcool, o sa-ti distrugi fata definitiv!
un sfat de al meu: daca nu vrei sa apelezi la un dermatolog, atunci cand cauti sfaturi pe internet sa te informezi din mai multe surse, sa nu te trezesti ca iti vei face si mai mult rau!
numai bine!

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru MadRaven):

Nu folosesc creme anti-cosuri sI mai incercam sa strang cosurile, dar nu se transformau in pistrui, deoarece eu am deja.Si ma spal de fiecare data cand merg la baie pe fatasi apoi ma dau cu spirt.Mersi de sfaturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.
Te pup!

Răspuns utilizator avertizat
| Stalievus a răspuns:

Cauta in farmacii : Argila pudra. Pui intr-un pahar tot pliculetul, pui 50 ml de apa. O sa fie o crema. Nu o ameseca cu ceva metal, pentru ca va face reactie chimica. O aplici pe suprafata cu cosuri si stai 30 min. Apoi te speli. Fa asa de trei ori pe zi, si in vreo 3 saptamani nu vei mai avea niciun cos. Succes!

| ghtm a răspuns:

"Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.

Cartof crud

Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Fulgi de ovăz

Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Gălbenuş de ou

Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Mere cu miere

Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă

Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir

Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai

Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă."
Sursa:
http://www.eva.ro/......40797.html

Citeşte mai multe despre acnee http://www.eva.ro/despre-cosuri/

Mai multe soluţii:
http://www.eva.ro/......36827.html
http://www.eva.ro/......37901.html
http://www.eva.ro/......35605.html
fundita?**

| skaterboi2002 a răspuns:

Spala-te foarte bine pe fata in fiecare dimineata si seara, se strang murdarii, sebum, si mai este de la transpiratie d-aia se fac cosuri!
eu asa am facut si mi se duc aproape cosurile, mai am pe fata vreo 3-4 cosuri!

| Arapalea_alexandru_1996 a răspuns:

Pai eu scap de ele cu diferite creme ape termale care se gasesc in farmaci (noi facem cosuri pentru nu ne spalam pe fata, transpiri ) si ar trebui de si le spargi

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru Arapalea_alexandru_1996):

Eu vreau ceva natural, nu creme din farmacii.

| Valinsen a răspuns:

Îți dai cu spermă pe față și da, nu glumesc.

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru Valinsen):

Da.....is sigura ca nu glumestirolling on the floor

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru Valinsen):

Daca tu ai avea cosuri, te-ai da cu ciclu?rolling on the floorrolling on the floor)rolling on the floor

| sorinutzu a răspuns:

Iar daca vrei ceva video priveste asta daca te interesiaza http://www.youtube.com/watch?v=-CU0kIvMq8E

| sorinutzu a răspuns:

Eu tot am avut m-a scapat de aceste cosuri apa cu zahar sau galbenusu de ou cu soda de mincare. Preparare : zaharul in pui in apa dupa care il pui pe plita si il clocotesti bine bine. apoi il lasi sa se racoreasca si uzi o bucatica de vata cu apa cu zahar. De preferat seara inainte de culcare caci apoi dimineata sa te speli pe fata sa nu ai zahar pe tine. Trebuie sa faci asta 5-7 zile. Iar cu galbenusul e mai greu. Iai un paharut pe plastic pui apa calduta cu soda de mincare dupa care o amestici. iai 2-3 galbenuse de oua le bati bine bine si le unji pe fata. Dupa 15 minute doar te stergi si apoi te speli cu apa cu soda de mincare dar fii atenta sa nu dai la ochi. Sper ca te-am ajutat succes. Funda?

| Ionela199814 a răspuns:

Te poti spala pe fata in fiecare dimineata cu sapun DAVE sau sa mergi la farmacie sa-i ceri farmacistei ZINERIT.

| ÐỄỄẴ97 explică (pentru Ionela199814):

M-am spalat si cu dave si doar imi face fata mai fina, nu ma scapa si de cosuri.

Întrebări similare