| AlexanderChristianFenty a întrebat:

Ce sa fac, cum sa fac, sa scap de dependenta de dulciuri, nu pot sta o zi fara sa mananc macar o ciocolata doua, prajituri, etc. daca nu mananc incep sa devin nelinistit, am o stare ciudata, mi`e frica sa nu patesc ceva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zeenath a răspuns:

Fa-ti un test simplu de glicemie! In oradea am vazut ca se fac chiar si in unele farmacii si costa vreo 2-4 lei, nu manaca inainte cu o sear dulciuri si dimineata pe stomacul gol iti faci testul de glicemie! Poti sa reduci pofta de dulce cu o cura de CROM!

14 răspunsuri:
| WolfGirl_7623 a răspuns:

Pai...de obicei dependenta se afla doar in creierul tau. Poti sa incerci sa nu iti mai cumperi dulciuri, sau sa te gandesti ca nu ai nevoie de ele.Trebuie sa ai autocontrol.Si starea de neliniste tu singur ti'o induci. Good luck :*

| GaBy*YOUr*DrEaM a răspuns:

Nu ai ce sa patesty
si eu sunt la fel mananc mult dulce da pe langa ca mananc dulce fac si mult efort deci e bine ca sa mananci dulce e o sursa de energie in plus da daca nu faci miscare poate deveni o problema ...redule pe cat posibil si mai bine gaseste ceva care sa iti dea ocupatie...

| Pupily92 a răspuns:

Si eu mananc multe dulciuri big grin azi am fost singura acasa.de dimineata mi-am zis"azi fara dulciuri!". pe la pranz am mancat niste mici ramasi de asearahee hee. am deschis frigiderul, mi-am luat ce mi-am luat de mancare si am vazut tortul de ciocolata. l-am evitat... dar tot la tort ma gandeam.si dupa-amiaza, intr-un sfarsit am mancat o felie de tort.straight facedaca nu mananc ceva dulce, sunt agitata si ma gandesc numai la dulciuri. daca nu am nimic dulce, e totul ok:ma resemnez ca nu am si gata laughing dar cand stiu ca am ciocolata mea preferata care ma asteapta s-o infulec...straight face mi-e mila s-o fac sa asteptelaughing n-ai ce face. thinking

| Pupily92 a răspuns:

Daca ar fi sa ma ingras de la dulciuri...in loc de 58 kg as avea peste 400 de kg straight face mai ales ca la mine nu conteaza ora. daca la 3 dimineata mi-e pofta de ciocolata, atunci imi iau una si o mananc pe toata. devil

| zeenath a răspuns:

POTI SA REDUCI POFTA DE DULCE CU O CURA DE CROM! cromul il gasesti in oricare farmacie, este sub forma de pastile! Fa-ti un test de glicemie pe stomacul gol si inainte co seara sa nu consumi dulciuri! In oradea se face testul si in unele farmacii! Costa aprox. 2-4 ron! Bafta!

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Stai linistitkiss
De patit nu patesti nimicbig grin Te-ai obisnuit cu dulciurile si de aiabig grin Asa sunt si eu laughingNu ma simt bine pana nu mananc ceva dulcebig grin Incearca sa nu mai mananci dulciuri in prostie.Sa intreci masura. Dar o prajitura si o ciocolata sau mai stiu eu ce...ai voie sa mananci kiss

| Gospell a răspuns:

Asa am fost si eu... nu puteam sa rezist o zi fara dulciuri. Dar am avut putina vointa si am stat cam vreo 5-6 zile fara dulciuri si apoi nu am mai simtit nevoia de a manca asa de multe dulciuriwinking

| 4LeafCloves a răspuns:

Inlocuieste dulciurile.
Mananca in loc de dulciuri fructe, spre exemplu. Care iti plac tie mai mult, sa fie dulci, pentru ca tu simti nevoia de dulce.

| Andrutza10 a răspuns:

Mananca acrituri, seminte... distreazate cu prietenii si asa vei uita de ele.Crede-ma am incercathappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la doctor

| nicole94 a răspuns:

Sieu zic sa nu te mai gandesti la dulciuri, sa le eviti cat poti de multwinking si eu am aceiasi problema...straight facemereu zic ca nu mai mananc dulciuri, da mananc la greu crying big grin :X ca si tine trebuie sa ma abtin big grin;*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te si fa-ti un test de analiza generala desfasurata. apoi mergi la un medic nutritonist sa-ti zica ce sa faci,,,,...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer si eu am avut aceiasi problema dar am scapat de ea cu ajutorul sucurilor pe care mi le faceam din fructe.Acum mananc sanatos si ma simt fantastic.Suces!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am pasiunea asta:dulciurile. In vacanta de vara am zis ca daca nu pot renunta dintr-odata, atunci sa fac asta treptat.
Dupa o saptamana, am ajuns sa mananc maxim doua patratele dintr-o ciocolata si sa stii ca nu am avut stari de neliniste.
Concluzie:Renunta treptat la dulciuri!