anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac daca dupa epilare, am puncte rosii in locul unde sunt firele si acestea incep sa creasc sub piele? Arata neingrijit, dar nu pot sa stau neepilata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

E normal sa arate asa...doar se smulge parul din radacina!
Depinde cum te epilezi: --> daca te epilezi singura acasa cu ceara sau cu epilator cu pensete...sau la salon...
E bine sa te epilezi dupa ce ai facut un dus cald..., asa porii se deschid si smulgerea firelor de par este mai usoara si mai putin dureroasa!
Evita sa te dai cu creme sau geluri imediat dupa epilare!
In porii deschisi patrunde crema sau gelul care pot provoca infectii subcutanate, infectii la radacina firului de par!
In urma epilarii cu ceara sau cu epilator cu pensete firele de par cresc si sub piele..., din cauza smulgerii din radacina, ele nu mai ies prin acelasi loc... In acest caz, intre epilarile cu ceara sau aparat cu pensete se foloseste aparatul de ras!
La cateva ore dupa epilare, se spala zona epilata cu apa calduta si sapun hidratant (Dove- de exemplu) si abia acum se poate aplica o crema sau un gel dupa epilare!
Punctele rosii dispar in cateva zile... Daca pielea este prea alba.atunci ele se vad mai mult timp... Pot disparea prin bronzare... dar atat solarul cat si soarele sunt nocive...
Mai bine o piele alba si sanatoasa...decat bronzata, dar cu riduri si cu risc de cancer de piele...
Decizia ramane personala!

6 răspunsuri:
| DenissaDeea a răspuns:

Sunt la farmacie, la plafar, in comert creme speciale pentru aceste pucte dupa epilare. Eu cand nu am in casa crema dupa epilare folosesc crema de galbenele pe care o am tot timpul in casa.

| jolie_3446 a răspuns:

Iti dai cu pudra de talc si iti dispar in cateva ore. Te poti epila seara pentru a se calma pielea pe timpul noptii si a doua zi sa nu mai ai punctele rosii.

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De preferat este sa te depilezi seara, iar dupa epilare aplica un gel pentru a calma pielea, succes pup

Alte răspunsuri
| simo_2060 a răspuns:

Intotdeauna cand va epilati firele de par de la radacina, pielea se poate inrosi sau irita. Pentru a reduce iritarea, puteti folosi crema de corp cu aloe vera.
Va recomandam in timpul ce faceti baie sa folositi buretele de masaj, o crema exfolianta sau un gomaj ca sa faceti pielea mai moale. Astfel firul de par este expus pentru o indepartare mai usoara de la radacina.