| ericrobert100 a întrebat:

Ce sa fac deci efectiv nu mai rezist, de 1 saptamana nu prea am aer suficient si simt ca ma sufoc? Am fost la medic, analizele de sânge au iesit excelent, tensiunea la fel (fumez de 4 ani si nu demult m-am lasat)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Respiratia greoaie poate fii cauzata de incapacitatea plamanilor de a primi suficient oxigen.
Nu stiu la ce medic ai fost, dar este clar ca taman acolo unde trebuia sa te controleze nu te-a controlat si verifiact, fiind relevante si aratand realitatae planirlo, este necesar sa faci raze la plamani sau CT scan, mai ales ca ai fost fumator!

| Catrice a răspuns:

Ce treaba au analizele de sânge cu plămânii care necesita analize/teste diferite? E clar ca din astea n-ai făcut ca n-ai întrebat medicul de familie

| ericrobert100 explică (pentru Catrice):

Da este adevarat dar, in Germania mi au facut analizele ca mno asa au zis ei medicul.✌️? O seara faina

| Sophieka a răspuns:

Buna,

Ori e un efect de la oprirea fumatului, ori poate fi pe baza nervoasa. Esti stresat?

Incearca sa opresti pe cat posibil ceea ce iti cauzeaza stres si daca ai oameni toxici alaturi, indeparteaza-te sau scoate-i din viata ta cum ai scos si tigarile.

Iti recomand un ulei esential de menta, de la o farmacie naturista... Cele de la Herbavit sau de la Steaua Divina sunt faine si puternice.

Uleiul esential de menta vine intr-o sticluta mica de 10 ml, si in functie de farmacie costa intre 12 si 19 lei. Eu am achizitionat astazi de la o alta farmacie din alta zona, mai ieftin ca in alte parti, cu 12 lei si 50 de bani, ulei esential de menta de la Steaua Divina.

Deschizi sticluta si mirosi continutul punandu-l la nari (fara sa ajunga vreun strop pe narile tale), sau mai poti pune 3-4 picaturi pe un servetel pe care il duci la nas ca sa inhalezi mirosul.
Mai poti cumpara un vas de aromaterapie micut, il gasesti in magazine chinezesti sau pe net ( costa 20-40 lei), si sub el se pune o lamanare mica pe care gasesti la supermarket-uri sau magazine mari gen Pepco, Jumbo, sau la magazine chinezesti, apoi in vas pui vreo 10-15 picaturi si lasi lumanarea cu uleiul din vas sa arda si se va face spatiul tau de mirosul ambiental de menta, si poti sa duci vasul catre narile tale in timp ce este foarte incalzit ca sa inahlezi mirosul puternic de menta.

Am scris mult dar eu iubesc menta si stiu cat de mult ajuta.

| ericrobert100 explică (pentru Sophieka):

Mersi mult de msj asta?