| împreunăfacembine a întrebat:

Ce sa fac sa nu imi mai fie teama de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu? Tot timpul ma simt îngrozit de orice, ma sperie foarte ușor și plâng din orice prostie.

La scoala nu ma descurc prea bine la engleza și mereu plâng și ma tem ca voi rămâne corigent.

Simt ca nu vreau sa mai trăiesc. Ma simt atât de oribil. Parca as vrea sa mor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| ilie a răspuns:

Ma vad pe mine acum multi ani, nu reușisem sa intru la un liceu cum imi dorise am plecat pe santier, acolo am fost sicanat tot timpul voiam sa mor dar cineva a stat de vorba cu mine.Era credincios mi-a spus ca numai eu pot trece peste aceasta deoarece sunt tanar am viata inainte, mâini, picioare si nici un alt handicap.Acum pe internet poti gasi persoane care te pot motiva sa fii un luptător in multe sensuri, atunci nu aveam modele de urmat, iar filmele erau putine din carti găseam refugiu si ne imbarbatam cat puteam. Viața este un dar pretios la 58 de ani Mi am pierdut vederea la un ochi ma gândeam ce voi face dar iată ma descurc m-am adaptat situației.Numai tu poti sa schimbi teama in calitatea pe care unii nu o mai au. Sper sa analizezi temerile tale si sa le depăseste pe rand.

| Violleta2022 a răspuns:

Plansul nu rezolva nimic, dimpotriva, iti creaza stare de stres, frica, anxietate, fara sa te ajute sa rezolvi ceva.
Ambitia si vointa sunt cele ce te pot salva!
Cand dai de o problema, in loc sa te pui pe plans, te ambitionezi si incerci sa-i gasesti rezolvarea. Daca un poti singur, apelezi la parinti sau fratii mai mari, dar nu lasi problema nerezolvata ca maine-i tot acolo si probabil ca se agraveaza.
Cu engleza este cam acelasi lucru: ambitie!
Este foarte usoara, foarte frumoasa, o auzi peste tot la televizor si se invata super repede, trebuind putina vointa, sa incepi a invata cuvinte, verbe, declinari, format de propozitii.

| împreunăfacembine explică (pentru Violleta2022):

Iti mulțumesc din suflet.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce te opreste sa te descurci mai bine la engleza? De unde pleaca teama? Tu iti dai seama ce POTENTIAL EXTRAORDINAR ai la varsta ta? Presupun ca esti adolescent si nu cred ca am cum sa ma insel. Cu parintii cum te intelegi? Din ce zici tu cred ca e si un dezechilibru hormonal/de minerale/vitamine. Cam ce faci de obicei? Cum iti petreci timpul? Ce maninci/cum dormi? Da-ne mai multe detalii ca sa ne facem idee unde trebuie lucrat. P.S. Nu baga in seama aiurelile cu dumnezei si cezei. La varsta ta, TU ESTI DUMNEZEU! Trebuie doar sa constientizezi asta, pas cu pas.

| împreunăfacembine explică (pentru GabiDumitrescu):

Am 17 ani, da, sunt un adolescent. De multe ori nu pot sa dorm nici noaptea prea bine, deoarece ma gândesc doar ca mi se vor întâmpla lucruri rele. Am visuri pe care as vrea sa le transform în realitate, dar mi am pierdut încrederea în tot. De multe ori și la scoala mi se întâmplă să rada colegii de mine ca sunt mai liniștit. Timpul mi l petrec mai mult pe acasă, vorbesc cu o prietena care e bfful meu iar când stau în casa simt ca explodez, ca viata nu mai are sens.

Dacă ar fi după mine as lua ceva medicamente sa fiu mai calm sa nu ma mai stresez atât, dar nu știu ce sa fac.

De multe ori simt ca nu mai pot și simt și în interiorul meu cu tremur tot și cum nu mai am puteri.

Am ajuns sa îmi fie frică de orice.

| Guest10 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cam nesigur mesajul. Copilul are potențial extraordinar dar totuși e un dereglaj, asta afectează potențialul său valorificarea potențialului la maxim, nu? Probabil mănâncă cu gura și doarme cu ochii închiși, iar daca la vârsta lui EL E DUMNEZEU la vârsta ta el va fi OPUSUL LUI DUMNEZEU. Te crezi Dumnezeu? De asta nu se opresc relele, pentru că prea multi se cred Dumnezeu

*Pt copilul care a pus întrebarea. Da, ai un potențial extraordinar, chiar daca nu te descurci la engleza bine, excelezi sau vei excela la altceva, trebuie doar sa descoperi la ce. In niciun caz nu gândi că nu are rost sa trăiești sau sa zici că vrei sa mori. Trece și etapa asta. Discuta cu părinții despre problema ta și va fi cel mai bine! DA, Baga in seama adevărurile cu rugăciuni și Dumnezeu. Roagă-te. Daca ai răbdarea și găsești liniștea sa te rogi, chiar și 5 minute înainte să te culci, vei vedea că viața ți se așează, nu te vei mai simți singur. Dar trebuie sa vrei.

*Pentru GabiDumitrescu: De ce ii îngrădești mintea cu ceea ce crezi tu? Daca tu nu crezi in Dumnezeu și rugăciuni, lasa-l pe el sa zboare dincolo de limitele tale, și să vadă el (da)că există Dumnezeu și da(că) ascultă rugaciunile fiecăruia.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Guest10):

Rugaciunile sunt totuna cu autosugestia, care de multe ori functioneaza. Diferenta e ca autosugestia iti da incredere in tine, nu intr-un barbos fictional atotputernic dar care are nevoie de banii tai si iti impune o gramada de limitari. Mesajul nu e nesigur, nu ai inteles tu nimic din el. Copilul are potential extraordinar dar E POSIBIL ca starea pe care o are sa se datoreze (SI) unor probleme hormonale/de imbalans chimic/mineral, nu doar timiditatii si lipsei de incredere aferente adeseori virstei.
P.S. "Adevarurile cu rugaciuni si dumnezeu", serios?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru împreunăfacembine):

Cind ti-ai facut ultima oara analize? Daca tot petreci mult timp acasa, gaseste chestii de facut. Nu e musai sa fie treburile standard cu jucat CS/Fortnite/alta bazaconie si tocit creierul la TV, poti sa te apuci sa inveti sa gatesti, de exemplu (oricit misto s-ar face pe tema asta, e o ocupatie cu potential extraordinar, gindeste-te ca un bucatar de top cistiga excelent, si chiar un bucatar mediu, daca e serios, nu va face niciodata foamea), sau perfectioneaza-te in ceva... sunt sute de chestii pe care le poti invata acasa, in fata calculatorului sau fara sa implice calculator/internet. Posibil sa te ajute ceva suplimente alimentare, dar nu e deloc ok sa le iei dupa ureche, fara un consult prealabil. Legat de frica, nu ti-ar strica sa faci ceva karate sau macar Yoga/meditatie transcedentala.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

@Stropdeploaie: Tu te-ai gindit sa te duci la un preot sa ii povestesti povestea ta? Aia in care imi trimiteai mesaj privat ca sa ma injuri de familie, de exemplu? Pentru necunoscatori, ia uitati aici - https://imgur.com/K16dcBj - frumos sau nu?

| împreunăfacembine explică (pentru GabiDumitrescu):

Vai cata nesimțire din partea lui/ei

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru împreunăfacembine):

Daca e ea si e buna, poate ii fac cunostinta cu taica-meu... nu ma supar la faze de-astea, mi se par super-amuzante.

| RoCkKiD a răspuns:

Hey,

Din cate ne zici pari sa ai o tulburare anxioasa. In mod normal toti ne temem si ne traim viata de zi cu zi cu un anumit nivel de frica, se numeste anxietate bazala. In cazul tau aceasta fica se afla la cote mai ridicate.

Nu imi dau seama neaparat din mesajul tau cat de severa e treaba dar carantina asta sigur nu te ajuta. Iti sugerez ca in primul rand sa vorbesti cu parintii, Apoi cand e gata carantina sa mergi la medicul de familie pentru o trimitere la psihiatrie deoarece ai nevoie de o evaluare a afectiunii si un diagnostic daca e cazul + medicatie pentru a scapa de gandurile astea negative.

Apoi, in functie de posibilitatile financiare iti recoand sa mergi la in psihoterapeut pentru a vedea de ce apare anxietatea asta si cum poti invata sa o tii sub control fara medicatie.

| Stropdeploaie a răspuns:

Hei Fruntea sus! Probabil din cauza problemelor din familie. Poate ma insel si m as bucura.~! Poate esti singur la parinti. poate nu te simti iubit in familie. Ceva trebuie sa fie! chiar asa cum te intelegi cu mama ta cu tatal tau? Ai frati surori ceva? Vreo ruda ceva mai apropiata? Scuza ma ca ti zic. dar pari atit de singur! Simt ca esti un singuratic Nu ai prieteni apropiati.>? Poate ar trebui sa ti faci. un prieten apropiat caruia sa i povestesti asa pe scurt tot ce ai pe suflet.DE ce nu te as sfatui sa mergi la biserica! Nuasculta de tot ce vezi prin media despre biserica despre preoti..Pana la urma si ei sunt oameni! Putini sunt preotii cu har si suflet curat! De aceea te sfatuiesc sa cauti un preot si sa i povestesti toata povestea ta!
Fruntea sus si fi Puternic!

| Guest10 a răspuns (pentru Stropdeploaie):

Așa îmi pare și mie situația ta, colorfullife17. Aici ai un stropdeploaie care ți-a adus un prețios strop de lumină. Urmează sfatul lui. Ți-o zic din proprie experiență

| viavo a răspuns:

Salut! Viata e cu urcusuri si coborasuri uneori grea, uneori usoara, si trebuie sa accepti totul asa cum este. Ce te sfatuiesc eu este sa vorbesti despre starea ta cu parintii tai si ei sa mearga cu tine la un doctor. In momentul actual foarte multa lume sufera de depresie. Totul este facut pe fuga si fara un sentiment totul e facut mecanic fara prea multa atentie fie ca e vorba de educatie fie ca e vorba de mancare si pana si prietenia de azi se bazeaza pe mai mult peinteres decat pe incredere. Iti recomand sa mergi cu parintii la un doctor si poate el te trimite sa faci terapie. Parintii sunt primele persoane la care trebuie sa apelezi.

| Tian44 a răspuns:

Cati ani ai? Nu vorbi asa. si eu am fost in situatia ta, doar ca nu aveam teama de nimic in afara de niciun scop in viata. si ce daca nu te descurci la engleza? Si ce daca ramai corigent? Nimeni nu e bun la toate, nu-ti pierde increderea de sine, fiecare e facut pentru ceva. zi-mi care iti e situatia happy

| Guest10 a răspuns:

Încearcă să scrii poezii sau un fel de operă, roman autobiografic, ceva de genul. Eu m-am refugiat în scris, in poezie. Poți să îți apoi singurătatea și frica scriind poezii. Când vei vedea ce opere minunate poți crea, vei fi mai încrezător în tine, iar când te simți singur, roaga-te! Mass-media te tine departe de biserica... Închide televizorul și Facebook-ul când vine vorba de știri împotriva religiei, Bisericii, etc și mai bine scrie poezii despre orice

| HomeAlone2223 a răspuns:

Fii mai credincios. Mai recunoscător pentru viața ta, pentru faptul că ai mâini, picioare, ochi etc... Uită-te la clipuri cu oameni aflați în situații mult mai rele ca tine si o să vezi că tu ești chiar f ok. Regăsește-te pe tine însuți. Cauta sursa problemei, sursa centrală care crezi tu că este acel lucru care te-a făcut să fi așa... respiră! Bucură-te de lucruri simple, iubește, simte-te liber. Fă un joc al minții: imaginează-ti că viața ta este un film și tu ești regizorul, fii optimist, vesel. happy Roagă-te!