Sa-ti rogi parintii sa te duca macar la medicul de familie daca nu la un ortoped fiindca se poate sa ai o deviatie de coloana. Daca faci tratament acum cat esti in crestere, ai sanse sa ti se corecteze coloana.
Trebuie cautata cauza durerii de spate si tratata.
http://mymed.ro/durerea-de-spate.html
http://mymed.ro/cauze-banale-de-dureri-de-spate.html
Ca sa nu te mai doara, trebuie sa te intorci la sursa durerii. De ce te doare? Te-ai lovit, ai carat ceva greu, ai probleme cu spatele? In functie de problema, ai si raspunsul. Daca te-ai lovit, e bine sa ai grija la miscari si sa te dai cu ceva antiinflamator, ca sa treaca mai repede. Daca ai carat ceva greu si ai facut-o sustinut, trebuie neaparat sa iei o pauza citeva zilede la efort fizic intens cu spatele, ca sa te refaci. Iar daca ai probleme cu spatele, indicat e sa te vada medicul, el stie cel mai bine ce e de facut.
Dar te confrunti cu dureri de spate, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa stai in repaus, intinsa la orizontala. Daca durerea nu dispare, inseamna ca situatia este mai complicata. Miscarile de detensionare a coloanei cum ar fi: din pozitia culcat pe spate, aduceti genunchii la piept si mentineti pozitia cateva secunde, scad presiunea acumulata la nivel intervertebral, iar dupa cateva repetari ar trebui ca durerea sa se atenueze.
Pentru durerile coloanei de la nivel cervical, rotirile usoare ale capului, va vor face sa va simtiti mai bine intr-un timp relativ scurt.
Pentru durerile puternice, va trebui sa aplicati pentru inceput comprese calde, iar daca durerea nu cedeaza, ar fi bine sa incercati creme antiinflamatorii. Prin masaj usor, circular, durerea ar trebui sa se domoleasca.
Daca nici prin aceast tratament durerile nu cedeaza, e bine sa consultati un specialist osteopat, sau reumatolog. Sedintele de presopunctura, acupunctura, sau reflexoterapie pot avea efectele scontate dupa doar cateva sedinte.
Pentru a va proteja de reaparitia durerii e bine sa va feriti de frig si sa nu ridicati greutati foarte mari
Brocoli si spanacul, depozite de vitamina K
Calciul este esential pentru oase sanatoase, dar un studiu japonez a scos la iveala faptul ca nu e de ajuns pentru ca spatele tau sa nu sufere. Vitamina K este, de asemenea, vitala.
Brocoli si spanacul sunt adevarate depozite de vitamina K, aceasta nefacand decat sa fixeze calciul in oase, facandu-le mai puternice. Cu cat oasele tale vor fi mai tari, cu atat intregul tau organism va fi mai rezistent si vei avea mai putine sanse sa cazi, sa te ranesti, iar spatele sa te doara.
Goleste-ti poseta si poart-o corect
Daca si tu esti o victima a modei, atunci poseta ta este, probabil, supradimensionata. Si daca tot e mare, macar sa te folosesti de acest atuu - ti-ai spus, cu siguranta. Urmarea, o poseta in care, cu putin efort, ai putea sa-ti indesi si dulaul, laolalta cu lucrurile care ti-ar ajunge sa traiesti macar o saptamana.
Sfatul expertilor: cantareste-ti bagajul de mana. Daca acesta are mai mult de 10% din greutatea corpului tau, atunci cu siguranta e prea mult. Mai renunta la o parte din lucruri, pentru ca spatele tau resimte tot acest bagaj in plus.
In plus, nu orice geanta este cea corecta. De dorit sunt cele cu toarta lunga, dispuse transversal peste partea superioara a corpului. Trage cu ochiul la postasi; nu degeaba gentile lor arata asa!
Daca poseta nu poate fi purtata astfel, avand tortile prea scurte, ai grija sa schimbi umarul pe care o tii la fiecare 20 de minute.
Dormi corect
Un pat tare, asa cum stii de la bunica ca e bun, s-ar putea sa nu fie cel potrivit pentru tine. Un studiu recent a concluzionat ca cei care dorm pe paturi mai moi au parte de mai putine dureri de spate.
Cat despre perne, nici acestea nu ar trebui sa fie prea tari. Practic, capul tau ar trebui sa fie aliniat cu coloana vertebrala. Cum sa-ti dai seama daca este intr-adevar asa: daca obisnuiesti sa dormi pe spate, barbia ar trebui sa nu-ti preseze pieptul; daca obisnuiesti sa dormi pe o parte, aceasta n-ar trebui sa ti se cuibareasca pe numar.
Tonifica-ti abdomenul
Un abdomen ferm, cu muschii lucrati, nu face decat sa preintampine durerile de spate, ajutandu-te sa previi accidentarile. Creaza-ti un obicei din a face abdomene macar de doua-trei ori pe saptamana.
Pentru un abdomen ferm, fa doua-trei seturi de cate 12 abdomene. Si nu trisa!
Ai grija la postura atunci cand lucrezi la calculator
Opt sau mai multe ore petrecute in fata calculatorului este suficient pentru ca spatele tau sa sufere. Sprijina-ti spatele de speteaza scaunului (ia-ti o perna lombara daca scaunul nu te ajuta), astfel ca speteaza scaunului sa preia o parte din greutate.
Tine ambele talpi pe podea (si nu picior peste picior). Daca locul tau de munca iti ofera posibilitatea de a schimba scaunul, macar pentru cateva minute, cu un balon, fa uz de aceasta posibilitate. E aur curat pentru spatele tau.
Deci uite si pe maicamea o doare spatele si doarme pe un pat solid si ii trece dar trebuie sa dormi 3 nopti pe patul solid si esti ca si nou(a)
Pai te duci la farmacie si cumperi un Kosmodisc il pui si garantez ca nu o sa mai sti ce este durerea de spate, eu il am de ceva vreme si toata familia multumita(cam costa), sanatate.