anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac sa nu ma mai doara spatele? N-am timp de sport sad.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
lolita
| lolita a răspuns:

Exiata creme speciale, nu-ti pot da exemple deoarece nu locuiesc in Romania, intreaba in farmacii, recomandat de medici este si caldura, o manta electrica daca ai ar fi ideala daca nu poti incalzi locul unde ai durerea cu un feon timp de 10 minute. rezultatul este garantat.

| J7anine a răspuns:

Poate n-ar fi rau sa-ti faci timp de mers la medic... si-ti va spune el ce e mai bine pentru tine.

| iiirrriiisss a răspuns:

Incearca sa faci exercitii usoare, intinderile ajuta la relaxarea musculaturii incordate, sederea la pat poate amana insanatosirea. Cu cat devii activ mai repede, cu atat mai grabnic te vei reface.Incearca o compresa cu gheata pentru a reduce inflamatia. Daca durerea nu cedeaza, daca este severa sau persista mai mult de doua zile, trebuie sa te adresezi medicului de familie.

| claudya a răspuns:

De cand asta? si inca nu ai fost la un medic!?

| andreea_8479 a răspuns:

- Evita toate produsele de carne si toate produsele de proteina animala. Acestea contin acid uric si pune o incarcatura exagerata asupra rinichilor care pot contribui la durerea de spate.

- Nu minca grasimi, zahar, sau alimente inalt procesate.

- Urmeaza un program de post

- Cind durerea apare, bea imediat doua pahare de apa de calitate. Aceasta amelioreaza durerea; Durerea de spate si durerile musculare sint frecvent asociate cu deshidratarea.

- Corpul are nevoie de un minim de opt pahare de apa zilnic pentru a preveni ca produsii acidici sa nu se acumuleze in muschi sau in alte tesuturi.

- Daca durerea este datorata unei miscari bruste sau afectarii coloanei aplica prima data gheata. Durerile de spate inferior tind sa raspunda in mod particular la impachetari cu gheata. Gheata poate sa fie aplicata la aria dureroasa sau poate sa fie frecata pe arie utilizind o miscare circulara pentru cinci pina la sapte minute. Infasoara pachetele de gheata intr-un prosop inainte de a aplica la aria afectata - nu mai mult de douazeci de minute. Apoi se poate aplica si cald.

- Odihneste-te pe un pat ferm, tare.

- Nu dormii pe stomac cu capul ridicat pe o perna ci in schimb odihneste-ti spatele pe o saltea tare cu capul suportat pe o perna. Daca salteaua nu este destul de ferma plaseaza un lemn intre pat si saltea.

- Cind te scoli din pat - ridicate pe o parte, trage genunchii in sus, impinge-te pina la o pozitie de sedere si apoi ridica-te impingind in picoare.

- Fa exercitii pentru a intarii muschii abdominali in scopul de a preveni recurente.

- Mentine o greutate normala si fa exercitiu moderat regulat. O lipsa a exercitiului poate cauza durerea de spate. Sporturi bune pentru spate sint: inotul, plimbarea, ciclismul si vislitul. Evita fotbalul, tenisul, ridicarea greutatilor, golful si jocul de popice deoarece acestea implica miscari de resucire bruste, sarituri(la fotbal) sau pun o greutate deosebita asupra portiunii inferioare a coloanei

- Intotdeauna impinge obiectele mari, nu le trage!

- Misca-te in jur, nu sta in aceeasi pozitie pentru perioade lungi de timp.

- Poarta pantofi confortabili - cu cit este mai mare tocul pantofilor tai cu atit riscul de dureri de spate este mai mare

- Invata sa recunosti si sa reduci stresul Tehnicile de relaxare pot fi foarte folositoare.

- Orice sursa naturala de vitamina C este bine venita pentru ca aceasta este esentiala pentru formarea colagenului si necesara pentru repararea tesuturilor.

- Coada calului este o buna sursa de siliciu necesar petru oase si tesutul conjunctiv.

sper ca iti vor fi de ajutor

| gabrielutzu a răspuns:

Daca nu ai timp de sport nu inteleg de ce ai mai pus intrebarea asta.

| alma a răspuns:

Daca nu ai timp de sport cel putin poate ai penrtu a merge la medic.Nu neglija aceste dureri ca pot fi periculoase. Daca nu ai timp de sport banuesc ca te referi sa mergi la o sala de sport poti face exercitii simple in casa. Sanatate

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Foloseste un electrostimulator transcutanat. eu folosesc unul deoarece toata ziua sau in fata pc-ului si am probleme cu spatele. este indicat pentru dureri de spate, dureri lombare si cervicale, dureri ale incheieturilor, nevralgii, dureri de cap, disconfort menstrual, dureri cronice de diferite cauze, relaxare musculara, inlaturarea simptomelor de oboseala musculara.
ti-l recomand si tie, eu nu mai am dureri de spate. aici se gaseste: http://www.tehnica-medicala.ro/......oducts.php
(ma scuzati daca seamana a publicitate)
comanda am facut-o online si mi-a fost adus acasa prin curier rapid.
multa sanatate

| cameleon a răspuns:

Cred ca o maseuza buna te-ar rezolva cel mai bine.
Mai nene nu-i de joaca cu chestiile astea.
Esti insurat?
Raspuns: "Care-i legatura"
Pai tocmai asta-i problema, cred ca n-ai ales sportul potrivit.
Glumeam. dar maseoza tot ti-o recomand.