Fierul se asociaza in general cu vitamina C pentru o mai buna asimilare. Bea ceai de urzici, mananca spanac si urzici cand ai ocazia, afine sau ceai de afine si bineinteles suplimente de fier (care nu distrug vitamina E) si vitamina C. Alte surse naturale de fier sunt: galbenusul de ou, sparanghelul, scoicile, ficat de porc, inima, ficat si rinichi de vita. Cerealele integrale pot ingreuna asimilarea fierului in organism.
În mod normal, întrebarea ar trebui adresată unui medic; acesta ar stabili cauza şi, pe baza hemogramei, ar institui tratamentul, cu dieta corespunzătoare. Deoarece una dintre cauze e lipsa fierului, a proteinelor şi a vitaminelor, e necesară o dietă care să le cuprindă: vitamina B12 - în proteina animală (ficat, rinichi), produse lactate; alimente bogate în fier, cum ar fi: sfecla, de mare ajutor în vindecarea anemiei; spanacul şi lăptuca - şi acestea conţin mult fier şi ajută la formarea globulelor roşii; mierea e un excelent producător de hemoglobină; apoi, morcovii, roşiile, ridichile, bananele, ceapa, strugurii negri etc. Multă sănătate! Dar, nu uita de medic!