| Elena23_7421 a întrebat:

Ce sampon as putea sa folosesc sa scap si eu de matreata? de fapt. nu prea e matreata ci niste coji care se lipesc pe pielea capului. recent m`am tuns cam scurt (alta prostie de`a mea) si nu`mi sta parul deloc decat daca port banderole. si se vad fff inestetic cojile alea. mi`e rusine de numai pot...am fost la dermatolog si mi-a recomandat nizoral. se vede putin diferenta dar totusi tot nu reusesc sa scap de ele. am incercat si cu dercos de la vichy. nici nu stiu ce sa mai fac. ceva naturist stiti? am inteles ca zeama de urzica ar fi bunicica dar de unde sa gasesc eu urzici acum? hai va rog da`ti`mi si mie un sfat.va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| machupicchu a răspuns:

Si totusi, ar trebui sa tratezi cauza si nu efectele ei... La medicul dermatolog solicita analiza cojilor respective(cultura la 14 zile) pentru a afla ce medicament poate fi eficient in tratarea si eliminarea acestora... Apoi fa tratamentul cu toata seriozitatea de care poti dispune, astfel incat sa reusesti un tratament eficient 100%...
sanatate...

12 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Foloseste in continuare sampon nizoral. Ceai de urzici gasesti la plafar si poti pune si frunze de nuc in fiertura.Mai poti folosi sampon antimatreata cu ihtiol de la gerovital plant!

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Foloseste Garnier anti-matreata... e foarte bun si isi face efectul dupa cateva spalari big grin

| selef a răspuns:

Alpecin e foarte bun se gaseste la farmacie.

| Irina a răspuns:

Clear, e f bun. te ajunge cam 16 lei dar e concentrat si te tine mult timp.

| adika a răspuns:

Daca ti-a recomandat Nizoral, inseamna ca e o problema a dermei, foloseste Nizoral, e f bun.

| amaadina a răspuns:

Garnier anti-matreata... nu garantez ca nu o sa mai ai matreata, dar eu asa am scapat de ea.big grin

Răspuns utilizator avertizat
| anku_4913 a răspuns:

Eu una folosesc clear. e foarte bun. dar acum depinde si de scalp, etc. cea mai buna solutie e dermatologul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai spalat cu ceva, de ce ai ajuns in situatia asta? te-ai vopsit? un scalp normal nu trebuie sa arate asa, trebuie sa depistezi ce provoaca acea matreata (ciuperca), poti face o analiza fara acordul dermatologului (daca el ti-a recomandat numai nizoral), la un laborator.Nu incerca toate remediile spuse de unul si de altul, cred ca sunt mai scumpe decat o analiza care costa mai putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si apoi sa stii ca tratamentele trebuie sa te tii de ele, nizoralul recomandat trebuie sa-l folosesti cel putin doua trei luni ca sa vezi rezultatele, nu imediat, referitor la urzici se pot folosi si urzici uscate lde la plafar dar este un paleativ slab, nu te va ajuta.

| oana_7776 a răspuns:

Acelasi lucru il are si sotul meu ...coji pe scalpul capului...am cautat tot felul de sampoane de lotiuni... dar nimic ...tot ii apar mereu...de curand am fost intr-un targ din bucuresti ...si am gasit niste produse profesionale... s-a spalat o saptamana cu ele (un sampon si o lotiune care se pune cu pompita cateva picaturi) sunt italinenesti am inteles...deci.s-a spalat cu ele doar o saptamana...si vreau sa zic ca chiar au dat rezultate...sunt extraordinare ...este ceva din gama FANOLA daca gasesti ia-le cu incredere nu o sa regreti...

| nicole20 a răspuns:

Eu stiu ca se facea un tratament cu ou si rom amestecate, sau otet, apoi se clateste... daca nu merge...incearca clear, e foarte bun! bafta!