Te pune sa te uiti la, litere si cifre, de diverse marimi, distanta, etc. iar apoi in functie de cat de bine raspunzi iti determina foarte exact cate dioptri iti trebuie
Asta era in 1990 toamna. Acum exista si scule sa ti se uite in ochi si sa determine mai exact ce si cum...
Am fost la medicina muncii, mi-au pus un aparat in fata in care m-am uitat la litere si cifre
si DA, era cat se poate de actual, nu era un afis pe un perete ci un aparat cu mai multe afisaje in diverse unghiuri si care putea bloca unul dintre ochi
in general, daca ajunge sa ti se uite in ochi, atunci ai o problema mult mai grava decat acuitate vizuala diminuata, de varsta, stat in telefon 18/7 (18h pe zi, in fiecare zi), sau alte probleme
Nu neaparat. Tu poti vedea 100% si sa ai vreo deformatie a ochiului care nu se vede altfel, de exemplu.
Hmmm, am probleme cu ochii, reale (nu vad de aproape)
deci tu ma sfatuiesti sa ma duc la ORL si sa nu fac un test de 5 minute intr-un magazin de ochelari, care sa imi determine dioptriile pe loc?
Eu te sfatuiesc sa mergi la oftalmolog. Si eu am probleme cu ochii din copilarie si in ultima vreme se cam amplifica. Nu m-as duce la magazinele alea de ochelari nici sa ma tai. E magazin. Tu crezi ca te duci acolo sa iti zica ca e totul ok? Care sunt sansele ca un magazin de ala sa nu iti recomande sa schimbi ochelarii, chiar daca nu e nevoie? Care sunt sansele ca la magazinul ala sa iti depisteze probleme de genul conjunctivita cronicizata?
Lal, acum imi vine sa imi dau putin palme, numai putin asaaaa, pentru ca asa trebuia sa gandesc si eu, DE LA INCEPUT
ai dreptate, ABSOLUTA
multumesc, ca mi-ai deschis ochii
Si sa nu uitam ca aia sunt optometristi, nu doctori oftalmologi. E ca si cum ai merge la baiatul ala care schimba cauciucuri sa iti segmenteze motorul. Nu cred ca exista vreun optometrist din tara asta capabil si mai ales calificat de a prescrie lentile progresive sau cu cilindru.
Inteleg, cum am putin timp, la oftalmolog ma duc
MULTUMESC
Cu placere, daca zici ca ai probleme la apropiere si vezi bine la distanta probabil ai nevoie de progresive - sau doua perechi de ochelari. Buba e ca o pereche cu lentile progresive sare lejer de 1500 RON...
Bleah
vad prost de foarte aproape (20-30cm) si de departe (20-30m), deci presupun ca o sa ma usture la buzunar, si ca, CHIAR merita oftalmologul, asa ca, deh, strang niste bani si ma duc... c'est la vie
O consultatie la oftalmolog e vreo 100-150 RON. Hai, 200 maxim, dar deja 200 e cam furaciune. Ochelarii o sa te usture...
Alice257 întreabă: