Si la mine am asemenea maifestare, in zone si conditii asemanatoare.
Am incercat 3 feluri de tratamente recomandate de medici, dar fara rezultat.
Dupa cum am aflat, fenomenul este pielea uscata si uzata, care se desprinde (la schimbare).
Deoarece apar periodic si pe diferite zone, spal /sterg simplu cu ceva umezit cu apa (batista, prosop etc.), frecand usor zona.
Cauta despre dermatita seboreică
Asta mi-au zis si unul din medici, dar tratamentele primite (sampoane medicinale) si folosite de 2-3 ori saptamanak, mai multe luni, n-au rezolvat problema.
Bun venit in lumea mea! Se numeste dermatita seboreica. Am fost la dermatolog si mi-a zis ca asa ceva nu se vindeca ci mai de graba o poti ameliora din creme si spalari frecvente sau ceva mai rare pe corp.
Daca te stii cu tenul mai gras ( adica pielea ta devine uleioasa chiar si dupa jumatate de zi de la ultima spalare), atunci trebuie sa te speli pe cap si pe corp zilnic ( doar in lunile de vara ). In lunile friguroase te speli o data la doua zile.
Conteaza foarte mult la afectiunea asta si cat de stresat esti. Daca ai o perioada mai stresanta, petele rosii si acea coaja de pe ele, vor aparea mai des in zone aleatorii. Pentru problema asta roaga dermatologul la care te duci sa-ti recomande un unguent cu corticosteroizi. In maxim 2 zile, petele vor disparea. Dar vor reaparea iar in alte zone atata timp cat esti stresat.
Apropo, nu cumpara alte creme si sampoane speciale, pentru ca sunt egal cu 0. Ti-o spun din propria-mi experienta. E de ajuns doar sa te speli mai des si nu mai ai treaba cu matreata (Tot o sa ai, dar insesizabila ).
Au ***, deci nici asta nu se vindeca, deci singura sansa a noastra este dieta si un stil de viata cat mai sanatos
La mine nu pare ca e asa severa, ce e enervant e ca ma mananca. Da, am avut si o perioada mai stresanta, acum incep sa ma mai calmez un pic.
Deci am inteles, multumesc pentru sfaturi.
N-o mai baga in seama si unde vezi ca apar pete care te deranjeaza vizual, unge cu crema care contine corticosteroizi. E singura crema care elimina inflamatia de la dermatita. Asta daca intr-adevar ai dermatita. Pentru a afla un diagnostic precis, mergi la un dermatolog.
Nici la mine nu este severa acum. La inceput aveam o pata mare si rosie sub ochi. Toata lumea credea ca m-am batut Am stat cu ea aproape jumatate de an ca nu stiam ce este. Dupa ce m-am dus la dermatolog, am luat crema aia de care iti ziceam eu. Faza e ca doar dermatologul iti poate prescrie crema aia. Nu se poate lua fara reteta. Pentru ca contine corticosteroizi.
Un dermatolog bun îți poate spune ce este dar e posibil sa fie și ceva genetic! Mai ai în familie persoane cu probleme de astea?
Mentionez ca petele rosii dispar dupa ce ma dau cu crema de galbenele, sau dispar de la sine intr-o ora, aproximativ.
anonim_4396 întreabă: