| marian23213234 a întrebat:

Ce se intampla daca ai rupt decat o data, o alunita? funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Daca rupi o alunita trebuie sa fi foarte atent la ea apoi. Trebuie sa semnalezi orice modificare de forma, marime sau culoare. Daca nu se modifica nimic, inseamna ca nu au fost probleme prea mari.
Alunitele sangereaza foarte tare cand sunt rupte, asa ca daca nu a sangerat inseamna ca nu ai lezat-o.
Sunt mai multe tipuri de alunite, si e bine sa stii de care tip e cea rupta (sunt unele care nu ridica nici un risc cancerigen si altele care ridica risc mare daca sunt lezate in mod repetat).

5 răspunsuri:
| NewLife18 a răspuns:

Doamne,nu mai fa treaba asta niciodata, e foarte periculoasa. Daca iti rupi o alunita poti face si cancer! Ai grija cu chestia asta.Mare grija!

| mgtow a răspuns:

Risti sa faci cancer de piele, depinde ce alunita rupi. Nu sunt rezultate 100% ca faci cancer pentru o alunita mica cat un punctulet dar daca e mai mare da.

| DrA a răspuns:

In primul rand incearca sa pui o compresa (sterila daca se poate gasesti la farmacie) astfel incat sa nu se infecteze. Dup ce se vindeca dai o fuga la un dermatolog sa se uite la ea. Daca dermatologul spune ca e ok, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji. succes

| marian23213234 explică:

Nu stiu am tras o data de un fir de par de pe alunita si cred ca s-a rupt putin din ea e grav?

| BGDs a răspuns:

Du-te la un medic dermatolog