| Theseus a întrebat:

Ce se intampla daca ai SIDA(adica stiu ca e cel mai nasol virus care exista, nevindecabil, se ia prin foarte multe cai si ca mori de la el sau ceva), eu vreau sa stiu cum afecteaza si de ce mori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

SIDA este cu siguranta pe locul 2 dupa cancer ca cea mai dureroasa moarte, sa-ti explic putin. SIDA este un fel de faza terminala al virusului HIV, asaadar globulele albe din sange sunt distruse in mare parte, sistemul tau imunitar este distrus, scazi in greutate semnificativ, transpiri in exces, halucinatii, febra... daca nu mori din cauza sistemului imunitar mori din alte cauze, cedeaza inima, se blocheaza rinichii urinezi infectie esti terminat. Cam asta ar fi pe scurt.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

SIDA (Sindromul Imunodeficienței Dobândite), este o afecțiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecții oportuniste, neoplasme, disfuncții neurologice și o mare varietate de alte sindromuri. (Acronimul SIDA provine din limba franceză: Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis. Pe plan mondial se mai folosește și acronimul AIDS, provenit din limba engleză: Acquired Immune Deficiency Syndrome.)

Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/SIDA

suntserios
| suntserios a răspuns:

Iti distruge sistemul imunitar si esti expus la o groaza de alte boli

| doctorandus a răspuns:

In tarile dezvoltate nu se mai moare de SIDA, dar pentru asta trebuie sa iei la ore fixe medicamente pentru tot restul vietii si sa eviti infectarea cu virusi HIV care au capatat rezistenta la medicamente.