| cametome7 a întrebat:

Ce se intampla daca am amigdalita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Se inflameaza amigdalele si iti este foarte greu sa inghiti, sa vorbesti, sa respiri, pentru ca doare rau de tot. Daca iei tratament si nu se intampla nimic bine, trebuie sa te operezi(iti sunt scoase amigdalele). Pe vremuri baga doctorul degetele in gat si le pocnea (era destul de usor tinand cont ca erau foarte umflate), dar in zilele noastre se face anestezie, frumos, nu ai de ce sa iti faci griji. Mergi la medicul de familie, ia medicamente si probabil iti va trece, bea ceaiuri caldute, sunt foarte folositoare.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Trebuie să o tratezi, altfel se poate AGRAVA!

Deci, trebuie să mergi la medic pentru confirmarea diagnosticului şi pentru tratamentul adecvat.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Ai toate informaţiile aici,
http://www.sfatulmedicului.ro/amigdalita
Mergi la medic pentru a te trata!
Te pup!

| Allexinno1988 a răspuns:

Amigdalita reprezinta inflamatia de natura infectioasa a amigdalelor, care poate sa fie insotita de dureri faringiene si febra. Amigdalele sunt de fapt structuri cu rol in apararea organismului de infectii si contin tesut limfatic. Sunt localizate de o parte si de alta a gatului, in spatele bazei limbii. Inflamatia amigdalelor se extinde de cele mai multe ori si cuprinde si pilierii faringieni, ajungandu-se la faringoamigdalita.

Faringoamigdalitele sunt afectiuni foarte frecvente, mai ales in perioada copilariei. Se pare ca aproape toti copii fac cel putin un episod de faringoamigdalita, mai mult sau mai putin complicat. Infectiile bacteriene sunt cel mai frecvent incriminate in aparitia bolii, urmate de cele virale. Amigdalita determinata de streptococ se manifesta cel mai frecvent la copii cu varste intre 5 si 15 ani, in timp ce etiologia virala este mai intlanita la copiii mai mici.

Infectia poate fi transmisa pe cale aeriana, prin picaturi de saliva expulzate in cursul tusei, stranutului sau chiar vorbitului. Exista si cazuri in care persoanele sunt doar purtatoare de bacterii cu potential patogen, dar care nu fac boala. Aceste persoane se numesc purtatori sanatosi, si pot infecta, la randul lor, alti pacienti. Boala are o evolutie favorabila in prezenta tratamentului, iar complicatiile ei sunt destul de rare. Uneori, in prezenta unei imunitati foarte bune, fenomenele inflamatorii dispar in 4- 10 zile.

Exista trei tipuri de amigdalite: acute, subacute si cronice. Cele acute sunt in general cele de etiologie virala, cele subacute si cronice de origine bacteriana.

Simptomatologia acestei afectiuni este plurimorfa si variaza de la o simpla jena faringiana, la dureri de gat, ebra, frisoane. Faringele poate sa apara edematiat si inrosit, iar amigdalele pot avea la suprafata depozite alb galbui care pot fi mai mult sau mai putin aderente de tesutul subiacent. Uneori, simptomele pot fi sugestive pentru cauza de aparitie a inflamatiei.

Daca exista simptome pseudogripale, congestie nazala si rinoree, stranut si tuse, se banuieste o infectie virala. Daca pacientul acuza febra, si are limfadenopatii regionale, cel mai probabil a fost vorba de o infectie bacteriana.
Faringoamigdalitele se diagnosticheaza de cel mai multe ori clinic, dupa efectuarea unui examen fizic general si dupa ce se inspecteaza atent cavitatea bucala. Pentru a se stabili etiologia exacta si pentru identificarea agentului patogen se realizeaza teste speciale de laborator.

Tratamentul amigdalitelor necomplicate este patogenic si doar in cazuri grave se recomanda amigdalectomia. De obicei amigdalectomia este indicata pacientilor cu infectii recurente, trenante, sau celor care nu sunt complianti la tratamentul medicamentos. Amigdalitele virale nu au de cele mai multe ori indicatie de tratament etiologic ci doar simptomatic. Pacientii sunt sfatuiti sa consume cat mai multe lichide calde, sa clateasca cavitatea bucala cu apa sarata.

Daca apar durere, febra se pot administra ibuprofen sau acetaminofen. Paracetamolul este indicat si copiilor mai mici, spre deosebire de aspirina sau AINS care sunt strict contraindicate acestora datorita riscului de aparitie a sindromului Reye. Tratamentul antibiotic se administreaza pacientilor cu faringoamigdalita de natura bacteriana, dupa ce analizele microbiologice au stabilit cu precizie aceasta etiologie. Se efectueaza si o antibiograma pentru a se determina care este cel mai util antibiotic care pot vindeca total infectia.

| LetsHaveFun a răspuns:

Ca sa scrutez tot copy paste-ul de mai jos, te duci la doctor cap sec.
P.S.: exista sanse sa scuipi o tona de sange, e fuckin' awesome!
Am avut si eu cand eram mic, zici ca eram pustoaica din the ring, blood fuckin everywhere.
Cam ciudat cand ma gandesc ca nu era scary deloc.