Sall. Nu se intampla nimic. Este o apa fara minerale. Nu ai de ce sa-ti faci griji. An nou fericit, si sa fii iubita Pa!
Am găsit această întrebare din cauza unui utilizator care a mai pus o întrebare asemănătoare astăzi, asa că am căutat să vad dacă mai sunt și alți utilizatori care fac aceeași greseală(să se gândească să bea apă distilată), așa că am dat și de această întrebare.
Apa distilată o fi ea curată(pură), dar este atât de curată încât are proprietatea de a absorbii sărurile, este periculoasă pentru organism, apa distilată distruge celulele pentru că absoarbe sărurile din organism și celule.
Se folosește mai mult în laboratoare și la mașini(pentru răcirea motorului).
Acuma nu știu ce efecte secundare apar dacă ai baut apă distilată, desigur depinde și ce cantitate ai băut, dacă ai degustat nu se poate întâmpla nimic grav, dar să nu o bei ca pe apa normală, pentru că starea sănătății se poate agrava în timp.
P.S. Mulți cred că apa fiartă este una și aceeași cu apa distilată, ceea ce nu este adevărat.
Apa fiartă nu este apă distilată.
Puteți să consumați apa fiartă și apoi răcită, pentru că nu este periculoasă, dar uitați de apa distilată.
Apa distilata e doar apa pura, deci e ca si cum ai bea apa fiarta in conditii perfect sterile. In consecinta nu ti se intampla nimic, fiindca se amesteca cu mancarea din stomac si nu are niciun efect negativ.
Serios? Ce înseamnă "eu stiu"? Beau de ani de zile apa distilată, analizele sunt perfecte, nu iau nici un medicament. Informati-va inainte de a posta...("Eu stiu...")
Bravo
Daca privim lucrurile din punct de vedere chimic, aceasta prejudecata populara are - la o prima vedere - sens. Caci logic ar fi ca celulele corpului, incarcate de minerale si saruri, sa incerce sa compenseze diferenta de concentratie atunci cand persoana respecti bea apa distilata. Consecinta ar fi ca celulele se umplu pana la refuz cu lichid si plesnesc. Omul moare din aceasta cauza.
Si totusi, oricat de plauzibil ar suna aceasta teorie, nu se intampla asa. in primul rand, doar putine dintre celulele corpului intra in contact nemijlocit cu ceea ce mancam sau bem. Chiar atunci cand ele ar fi lezate, acest lucru nu inseamna deja sfarsitul. in al doilea rand, in stomac se afla in permanenta si parti de hrana solida, precum si diverse saruri si minerale ale sucului gastric, astfel incat se ajunge intotdeauna la un amestec al apei distilate cu saruri si minerale inainte ca aceasta sa intre in contact cu celulele. in al treilea rand, exista cati concetateni care pun mana in foc pentru efectele apei distilate si - atat cat se stie - n-au suferit nici un fel de tulburari de sanatate, desi o beau regulat.
Butterfly2110 întreabă:
Ginu întreabă: