Luate toate odata. Iar dupa 5 ore, inca 3. Cer ajutor! Nu eu am problema, ci colega mea de camera ( stam in gazda, pentru a merge la liceu. ). Vad ca momentan are doar dureri de stomac
Nu s-a intamplat nimic, si au fost luate toate ODATA + inca 3, peste 5 ore! :/
Daca ei la un interval cat de cat ok nu e prea rau dar daca le ei o data e grav!
Reacţii la nivelul pielii
Trebuie să încetaţi de a mai lua Nurofen Forte la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii ale pielii grave (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.
Efecte asupra inimii şi creierului
Medicamente precum Nurofen Forte se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (7 zile la rând).
Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc datorită acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Efecte asupra rinichilor
Ibuprofenul poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la persoanele predispuse.
Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cu ibuprofen, în general, conduce la vindecare.
Alte precauţii
în tratamentul de lungă durată, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate să apară durerea de cap care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutină a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienţă renală.
Ibuprofen poate masca simptomele sau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare.
Nurofen Forte poate reduce posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.
Depinde si de cum le iei. Daca le iei regulat, la o perioada de timp recomandata de medic, e ok. Daca le iei una dupa alta, efectul va fi foarte puternic.
Depinde,poate organismul colegei tale este foarte foarte rezistent sau efectul inca nu s-a produs. Daca nu a patit nimic, inseamna ca e rezistenta.Stiu ca poti intra in soc de la atatea pastile... poate ca la oamenii mai sensibili si totusi normali.
Dacă le iei la interval regulat Îți fac bine la dureri de tot felul.
Dacă le iei deodată depinde de organism. Eu am luat deodată și speram să îmi facă rău dar nu au avut vreun efect.
Arianna12345 întreabă:
iru întreabă:
SupradozaDeDroguri întreabă:
anonim_4396 întreabă: