anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla daca imi scot caninii?
Vreau sa ii extrag deoarece am maxilarul prea mic si mi-au iesit sus in gingie, peste ceilalti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la dentist si iti va spune el, uneori iti recoamnda chiar medicul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faptul ca au iesit gresit nu inseamna ca trebuie sa ii scoti, dintii se pot intrepta, cu aparat dentar li se face loc. Asta o discuti cu un medic dentist

| TrăieşteClipa a răspuns:

Parintii ar fi trebuit sa-si dea seama si sa te duca la ortodont, se poate corecta cu un aparat dentar.

| ALGator a răspuns:

Ar trebui poate sa discuti cu cu doi dentiști separat ca sa ai doua opinii independente.

| PeFuga a răspuns:

Faci o radiografie si mergi la dentist. Un medic ortodont va sti exact ce trebuie sa faci. Caninii au un rol foarte important, prin urmare de cele mai multe ori se pastreaza pe arcada si, pentru a face spatiu pentru alinierea celorlalti dinti, se decide extractia premolarilor, apoi se trag, printr-un tratament cu aparat dentar fix, caninii la locul lor, de-a dreapta si de-a stanga incisivilor laterali. Dar, cum ziceam, acest lucru il decide ortodontul. Fiecare pacient este diferit si poate la tine se va hotari altceva.
Mult succes!

| Staif a răspuns:

Nu, nu se scot dintii definitivi. Vorbeste cu stomatologul.

| 2EXA a răspuns:

Nu mai pot purta aparat dentar! am purtat din acela demontabil si degeaba! nu s-a schimbat nimic! Peste 1 an cand voi fi majora vreau sa merg sa ii scot! De asta intreb! si majoritatea mi-au spus ca nu se scot ptc afecteaza vederea si totodata, un caz al unei fetite, era ca a pus-o sa si-i scoata fara a-i mai pune aparat dentar.