| Aoxkajcjw a întrebat:

Ce se intampla daca nu consumi zahar deloc? Din nimic nici din fructe, nici zahar normal, nici dulciuri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Organismul trece pe consum de grasimi apoi masa musculara apoi = ne vedem in viata de apoi, in lipsa zaharului creierul nu poate functiona

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

N-ai cum să nu consumi deloc. Zaharul e in multe alimente pe care le consumi, nu doar in dulciuri. Eu mănânc doar fructe și chiar și așa, dacă nu bag o bucățică de ciocolată în fiecare zi îmi scade glicemia și mi-e rău. Avem nevoie de zahar, macar 20 grame pe zi. E bine sa reduci consumul de zahar adăugat, dar nu să exagerezi cu ideea asta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru supadeceapa):

Daca maninci cateva mere si o banana ai lejer peste 20 de grame. Plus ca mai toate alimentele de prin comert au zahar adaugat...winking

| WhiteLife a răspuns:

Pentru a funcționa corect, organismul are nevoie de trei tipuri de substanțe pe care le ia din alimente: proteine, glucide și lipide. Glucidele sunt cele care se ard repede și dau energie imediat. Dacă nu le asimilează, se vor consuma mai multe lipide și proteine (pentru a face rost de aceeași cantitate de energie), însă asta ii va îngreuna activitatea și pe timp îndelungat nu e un lucru bun. Zaharul e un glucid care se găsește în multe alimente, însă nu e singurul. Glucid, mai e, de exemplu, amidonul (cel din făină), sau îndulcitorii aceia ce se folosesc pentru a înlocui zaharul (cum sunt cei din guma de mestecat). E destul de greu să eviți zahărul, însă, chiar daca nu il mănânci deloc, tot vei manca anumite glucide, fie că vrei, fie că nu, pentru că sunt în cantități mici in majoritatea alimentelor. Nu uita că pentru o viață sănătoasă e nevoie de o dieta echilibrată, asta înseamnă că e bine să mănânci și zahăr, dar în cantități decente.

| Aoxkajcjw explică (pentru WhiteLife):

Ok o sa mai gust si prostii

| Kevinn2000 a răspuns:

Din câte știu, nu e bine, organismul se va obișnui cam greu așa, poți risca să plătești ceva, cred. Nu te lua neapărat după mine, eu zic ce știu, ce am auzit.
Dar dacă vrei să faci asta, măcar mănâncă fructe, sau ceva, nici chiar deloc. Nu cred că e o alegere bună să nu mănânci zahar deloc.