Daca te gandesti la sarcina inseamna ca ai facut si sex. Ca nu ai fi prima la varsta asta. Ori ai ciclul neregulat ori faci un test de sarcina. Sper sa ma insel cu partea a doua.
Nu se intampla nimic!
Sunt mii de fete care nu au ciclul regulat si au intarzieri.
Ideal este sa mergi la medic, ca sa vezi clar de ce natura este problema ta, putand fii doar un ciclu neregulat pentru ca asta este natura ta, sau putand sa ai ovare polichistice, fibroame sau altceva.
Ciclul menstrual neregulat poate fi dat de multiple cauze inclusiv sarcina, dezechilibre hormonale, infecţii (bolile cu transmitere sexuală şi alte infecţii), cancer (cervical, uterin sau vaginal), traumatisme sau anumite medicamente.Ciclurile menstruale imprevizibile sau prea lungi sunt normale în cazul adolescentelor şi femeilor în jurul vârstei de 40 de ani.
Pentru adolescente, un ciclu menstrual normal (între ziua 1 a menstruaţiei şi ziua 1 a menstruaţiei următoare) poate dura între 21 şi 35 de zile. Orice ciclu care nu se incadrează în această perioadă este considerat anormal. Această neregularitate a ciclului menstrual la adolescente poate dura până la un an sau doi de la menarhă (prima menstruaţie), ulterior ciclu menstrual reglându-se de la sine.
Se intampla, insa nu este normal
Nu stiu de cata vreme ai tu ciclu si daca l-ai avut regulat pana acum, insa mereu este bine sa consulti un doctor in aceste cazuri
Mergi la doctor. Am avut o problemă asemănătoare, dar nu a durat mai mult de două luni, totuși o prietenă de a mea a ajuns la spital că nu îi mai venise de vreo 5 luni. Doctorii i-au făcut o injecție și și-a revenit din dezechilibrul hormonal, dar acum este obligată să ia anticoncepționale o perioadă.
234_8371 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
doolceyodragutza întreabă: