| bogdi504 a întrebat:

Ce se întâmplă dacă port ochelari cu dioptrii +0, 25 pentru ochiul stâng respectiv +0, 5 pentru ochiul drept doar la apropiere? Eu merg pe ideea că problemă a apărut de la prea mult pc și telefon cărți și de asta îi port doar la apropiere, mă gândesc că atunci când mă uit la distanță fără ei ar trebui să se acomodeze ochiul mai repede în timp și să revină la normal.Corectați-mă dacă greșesc cu ceva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Probabil ca nu are legatura cu activitatile tale. Si probabil ca nu va reveni la normal decat cu operatie laser daca esti printre cei care o poate avea. Ar fi trebuit sa discuti problema aceasta cu medicul tau. Noi aici nu putem decat sa ne dam cu presupusul.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Doar medicul oftalmolog iti poate da cele mai avizate raspunsuri; tu ii comunici medicului care sunt situatiile in care vederea iti este defectuasa, iar el, pe baza unor masuratori iti va stabli dioptriile si in ce conditii se impune sa porti ochelarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gresesti, pentru ca noi nu stim ce diagnostic ai, doar ce dioptrii. Medicul ar trebui sa-ti zica cum sa-ti porti ochelarii.

| LaraClarice a răspuns:

Dioptrii diferite ai în cazul unei afecțiuni că astigmatismul. Dioptriile diferite nu se "fac" de la oboseala ochilor, doar nu ii folosești pe rand.
Nu are legătura semnul dioptriei, in cazul tau, cu focalizarea la distanta sau apropriere, sunt dioptrii diferite, imaginea nu se poate form corect fără ajutorul ochelarilor. Cel mai bine mergi la oftalmolog. Sa ai in vedere că în unele clinici, consultațiile sunt date de optometristi, sa specifici că vrei sa te consulte un medic.
Ai grijă de tine!