Isi pierd mintiile si vor sa se drogheze toata ziua, fura bani cum pot si ajung sa prinda boli daca nu schimba seringa sau o ia de la altcineva.
Efecte fiziologice şi psihologice pe termen scurt.
Efectele imediate ale produselor pe bază de cannabis nu sunt atât de puternice, însă ele pot fi influenţate de mulţi factori: cantitatea utilizată, vârsta utilizatorului, modul de administrare, starea psihologică a utilizatorului, scopul utilizării, locul (ambientul) în care sunt utilizate etc.
Efectele pe termen scurt - pentru care mulţi utilizatori consideră consumul de marijuana ca fiind o experienţă plăcută - sunt: relaxare; reducerea stresului; intensificarea senzaţiilor de gust, miros, văz şi auz; creşterea creativităţii; diminuarea durerilor (ex.: migrene, crampe); reducerea senzaţiei de greaţă; creşterea poftei de mâncare; euforie; lipsă de inhibiţii şi locvacitate; senzaţia că timpul s-a "dilatat" (că trece greu).
Dintre efectele considerate neplăcute, cele mai frecvente sunt: greaţa (mai ales dacă marijuana este luată în combinaţie cu alcool sau alte droguri cu efect stimulant); gură uscată; iritarea ochilor (roşeaţă); migrenă; lipsă de coordonare în mişcări şi lipsa echilibrului; tuse slabă şi frecventă.
Efecte fiziologice şi psihologice pe termen lung.
Consumul îndelungat de marijuana are adesea efecte psihologice şi fiziologice adverse, uneori extrem de neplăcute. Dintre efectele fiziologice cel mai des întâlnite trebuie menţionate: salivaţie abundentă, insomnie, conjunctivită, nas înfundat, bronşită, imunitate scăzută a organismului în faţa infecţiilor. Cele mai des întâlnite efecte psihologice pe termen lung sunt: modificări frecvente de dispoziţie, lipsă de motivaţie şi de interes pentru orice fel de activitate, toleranţă redusă la insuccese, performanţe reduse la şcoală sau la locul de muncă, mişcări lente, reducerea capacităţii de memorare şi de concentrare a atenţiei.
În cazul intoxicaţiei cu cannabis, utilizatorii pot suferi de: mania persecuţiei şi paranoia; incoerenţă în vorbire; confuzie; anxietate; depresie; reacţii de panică; halucinaţii vizuale; delir; afecţiuni ale aparatului reproducător (ex.: la bărbaţi scade capacitatea de a avea erecţie sau orgasm).
Marijuana-scoti fum distrugi plamani, iar heroina are 3 aspecte pe care vreau sa ti-le precizez
1-curiozitate,obisnuinta iar apoi dependenta.
2-distruge corpu in 6 7 ani ficat, splinaiar sub pleoapele ochiolr apare acea vanataie care nu o poti masca si va ramane ca o cicatrice.
si-3.Inbatraneste varsta.25-30 ani. pari de 40 50 de ani sin mod cert su eu am consumat etnobotanice dar m-am lasat. sperc ca te ajuta raspunsuirle mele in mare parte
Semne comportamentale sugestive pentru consumul de droguri
''Iese afara'' in fiecare seara.
Comportament agresiv.
Scaderea brusca a performantelor scolare in absenta altor cauze.
Fumatul
Schimbari importante de anturaj,grup de prieteni-asocierea cu utilizatori de droguri
Erodarea relatiei parinti-copii si diminuarea increderii
Adolescentul sustine ideea legalizarii drogurilor.
Schimbari importante de personalitate-instabilitate afectiva,retractie sociala,depresii inexplicabile,insomnii,somnolenta.
Renuntarea la activitati extrascolare care anterior ii faceau placere-sport, dans, arte, religie.
Disparitii de bani, obiecte de valoare din resursele familiei.
Daca fumezi iarba devi mai relaxat si nu o sa-ti mai pese de nimic, heroina o sa-ti distruga viata
whatisthis19 întreabă: