Bună. Depinde ce tip de diabet ca exista tip 1 și tip 2
Cine are tipul 1, ia medicamente, cine 2, insulina(injecție)
După ce ai diabet ți se poate îngreuna viata deoarece în cazuri extreme poți sa ramai fără picioare, dar ceva naspa mai comun e greața dacă scade sau creste prea mult. Și poți manca zahar, dar puțin și trebuie sa înveți de exemplu dacă ai mancat o ciocolata plus mancare cata insulina îți dai...e mai greu oricum. Dacă ai avea, te rog pune întrebări unui diabetului fiindcă aici poți sa primești multe răspunsuri proaste. Eu zic ce știu fiindcă am in familie
Normal că nu mai ai voie sa mănânci zahar.
Depinde ce tip de diabet ai. Exista tipuri de diabet care se controlează doar din medicație și regim fara probleme.
Exista și tipuri de diabet care necesita doza de insulina zilnica
Diabetul zaharat este diabet de tip 2 care se poate reversa complet cu dieta si sport.
Da, poti consuma zahar ocazional sau in moderatie, si nu ai nevoie de injectii cu insulina, decat daca ajungi in stare grava de obezitate morbida in care nu poti reversa diabetul.
Diabetul de tip 1, este diabetul mostenit genetic de la unul din parinti unde ai nevoie de injectii cu insulina.
Oamenii de stiinta au descoperit ca diabetul zaharat este o boala metabolica, care se poate reversa complet.
Am reversat complet diabetul si da, mananc ocazional cate o prajitura sau un fruct dulce, fara probleme si fara nici o medicatie dar fac zilnic sport si ma mentin in limita normala si sanatoasa de greutate.
Daca ai diabet, organismul tau nu mai poate controla secretia de insulina, pancreasul nu mai functioneaza bine, ceea ce inseamna ca diabetul, chiar si acesta de tip 2 de care zici tu, este ireversibil. Dieta o ti ca sa opresti evolutia diabetului si a bolilor provocate de el. Tratamentul nu te vindeca, dar lipsa tratamentului te omoara. Si tie iti arde de zahar, daca o sa mai aiba pacientul voie sa manace zahar. Injectiile zilnice cu insulina sunt mai ales pentru diabetul de tip 1, dar poti ajunge la insulina si cu tip 2. Trebuie sa ti dieta pentru diabet, sa urmezi tratamentul si sa asculti de doctor la litera, altfel pronosticul acestei boli este sinistru.
Total gresit!
La tip 1 se face infjectii, ca ala este diabet mostenit de la un parinte.
La diabet de tip 2(numit si diabet zaharat) se ia medicatie MEDFORMIN si numai in situatii grave se fac injectii cu insulina, dar vestea formidabila este ca se poate reversa complet, daca se tine dieta si se slabeste pana la greutatea normala si sanatoasa.
Eu am trecut printr-un diabet si l-am reversat, deci sunt in perfecta cunsotinta de cauza si nu vorbesc in necunsotinta de cauza cum ai facut tu ai, incurcand tipurile de diabet.
Depinde de gravitatea diabetului. Ori dietă, ori pastile ori injecții. Consumul de zahăr va fi redus considerabil sau exclus.
anonim_4396 întreabă: