anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intimpla daca facem doua radiografi in 24 de ore?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nimic. E bine sa faci cat mai putine radiografii, dar radiografia este o investigatie foarte utila si nici chiar asa de periculoasa. Faci cate radiografii ai nevoie, dar nu faci radiografii doar asa, sa verifici daca e ceva in neregula, fara simptome.

3 răspunsuri:
| kh1ss a răspuns:

Depinde de radiografie.
nu cred ca se intampla ceva rau, dar trebuie sa nu mai faci o perioada mai lunga de timp.

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Eu am avut probleme cu plamanii si am facut si 3 radiografii in 24 de ore si pana acum nu am patit nimic. Apoi am mai facut cateva in decurs de cateva zile, si apoi saptamanal timp de 3 saptamani. Apoi am facut radiografii la fiecare 2 luni.

| psiholoaga a răspuns:

Daca s-au folosit radiatii Rontgen, efectele lor se repara in 24 ore. In concluzie, ar fi fost bine sa astepti 24 de ore intre ele. Daca nu esti gravida (sper ca nu esti), poti sta linistita. Dozele de radiatii sunt dozate astfel incat sa fie sigure, nu sa faca ravagii prin organism.