Poti sa faci diabet, o sa ai mult mai multa energie decat e necesar ( zaharul e un fel de energizant ).
Ciocolata este substanta fericirii, asa se spune, putina ciocolata nu strica niciodata.
Totusi eu as spune sa nu te risti, sa nu exagerezi cu dulciurile.
Faptul ca te ingrasi nu e de colea. Poate fi foarte deranjant si nu iti dai seama decat dupa ce s-a intamplat si nu mai ai ce face. Si si daca ai ce face, tot or sa ramana urme ale fostei grasimi acumulate pe corp... Asa ca mai bine te-ai abtine putin, o sa iti multumesti mai incolo .
O sa te ingrasi, o sa ti se carieze dintii, o sa iti creasca glicemia, o sa faci diabet, o sa te supraenergizezi (din cauza zaharului, nu-ti face bine deloc) si poti sa-ti pierzi pofta de mancare.
Crescand glicemia excesiv pancreasul se imbolnaveste deoarece il faci sa dea o cantitate imensa de insulina se poti face diabet.
Diabetul:sunt doua tipuri de diabet
Diabet tip I
Diabet tip II insulinodependent.
Diabetul de tip I este cea mai usoara forma de diabet care nu prea genereaza boli si nu trebuie sa nu manaci dulciuri deloc.
Diabetul de tip II insulinodependent este cea mai grava forma de diabet si evindent vei face insulina.Ce este insulina? Insulina este o substanta care scade nivelul glicemic la normal intre 80-100.Insulina se administreaza cu o seringa in forma de stilou si cu acul mic si subtirel. Diabetul de tip II poate produce urmatoarele: starea hiperosmolara este o complicatie acuta care apare in diabetul zaharat tip 2 fiind cauzata de obicei de infectie (gripa sau alta infectie), infarct, deshidratare (ingestia insuficienta de lichide), tratamentul diuretic, in special cand pierderea de lichide nu este inlocuita prin aport adecvat de lichide.
- complicatii tardive produse de hiperglicemie: leziuni oculare (retinopatie), afectare renala (nefropatie), leziuni nervoase (neuropatie), anomalii cardiace (inclusiv infarct miocardic), leziuni vasculare aterosclerotice (ce duc la aparitia accidentelor vasculare cerebrale, a arteriopatiei periferice, posibil la amputare).
Zaharul poate produce si cariile care daca nu sunt tratate la timp bacteriile din carii ajung pe miocard generand astfel miocardita o boala extrem de periculoasa si evident se poate face si infarct. Funda?
LoveForShania întreabă: